Skip to content
Politică

Operaţiune masivă la Dragonul Roşu, întreprinsă de zeci de echipe de la ANAF, ANPC, ITM, şi Imigrări

O operaţiune masivă a avut loc, vineri, la complexul comercial Dragonul Roşu, întreprinsă de zeci de echipe de la ANAF, ANPC, ITM, şi Imigrări.

Echipe comune ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Autoritatatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, Inspectoratului Teritorial al Muncii, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Serviciului Imigrari au descins vineri la complexul comercial Dragonul Rosu, informeaza Hotnews. Actiunea este coordonata de ANAF si fac parte din operatiunea mamut Cronos, anuntata joi, care vizeaza prevenirea si combaterea muncii „la negru”.

Potrivit sursei citate, la Dragonul Rosu au sosit 36 de masini cu oameni institutiile amintite.

Inspectorii ANAF si Inspectia Muncii declanseaza controale-mamut in toata tara pentru prevenirea si combaterea muncii „la negru” in cadrul operatiunii „Cronos”, potrivit unui comunicat ANAF transmis in urma cu o zi. Operatiunea are loc de astazi si pana in 23 septembrie si va viza mai ales firmele din confectii, constructii, paza si protectie, curatenie, alimentatie publica, silvicultura, transport, comert, arhivare si depozitari.

Motivul? ANAF sustine ca in aceste sectoare au fost identificate cele mai mari riscuri legate de utilizarea fortei de munca fara forme legale ori subdeclararea nivelului real de salarizare.

In cadrul actiunilor de control operativ, se va pune accentul si pe informarea contribuabililor (societati comerciale si salariati) cu privire la obligatiile legale ce le revin, riscurile la care se expun si sanctiunile contraventionale si/sau penale aplicabile in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *