Skip to content
Politică

Operațiunea de victimizare a lui Vlad Voiculescu. Liderii USR-PLUS nu pot ieși din logica partidului de opoziție

Inquam Photos/Octav Ganea

Zilele acestea, USR-PLUS prin intermediul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand a început campania de victimizare a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Operațiunea de victimizare a lui Voiculescu

De la preluarea mandatului de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu se confruntă cu o serie de eșecuri pe bandă rulantă: campania de vaccinare a demarat greu, iar prima etapă a campaniei a fost un adevărat eșec. Au urmat contrele cu fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru și chiar cu Nicușor Dan. Tragedia de la Spitalul Matei Balș din Capitală a reprezentat cireașa de pe tort. Cu toate acestea, Voiculescu nu pare să își asume nici un fel de responsabilitate pentru toate acestea. Mai nou, vedem o altă tentativă de a fugi de responsabilitate în cazul celor patru spitale din Sectorul 1. În loc să arate leadership și să își asume răspunderea, Voiculescu se lasă purtat acum de o campanie de victimizare începută de colega sa de partid, Clotilde Armand.

Video-ul postat de Clotilde Armand pe Youtube se intitulează profetic : Cum am ajuns eu și Vlad Voiculescu principalii inamici ai Mafiei. Intenția e clară: acoperirea eșecurilor ministrului printr-o tentativă de victimizare. Voiculescu nu își poate face chipurile treaba pentru că “mafia” nu îl lasă în pace. Sloganul “Vlad nu ești singur” încearcă să inducă faptul că Voiculescu nu ar fi singurul membru USR-PLUS care se găsește în această situație. E ușor să pasezi vina spre un inamic de genul “mafia” pentru a suplini pentru propriile tale erori sau pentru lipsa de leadership.

USR nu a înțeles că se află la Putere

Ceea ce nu par a înțelege însă cei de la USR-PLUS e că nu se mai află în Opoziție, ci la Putere. Sloganurile de genul “Vlad nu ești singur” (în lupta contra mafiei) nu au ce căuta pentru cineva care se află la Putere. USR-PLUS dovedește că prin natura sa – mișcare de protest, cu teme populiste – nu poate ieși din logica campaniei electorale. Rolul celui aflat la Putere este de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă, nu de a se victimiza în mod lamentabil. Politica este despre găsirea soluțiilor, rezolvarea problemelor. Te victimizezi când ești în Opoziție, sperând că prin asta ajungi la Putere și îți poți impune agenda. Dar care este motivul pentru care te-ai plânge atunci când ești la Putere? Eventual doar pentru a-ți acoperi propriile neajunsuri.

Voiculescu este ministrul Sănătății. Lumea așteaptă soluții de la el. Voiculescu trebuie să facă uz de instrumentele puterii pe care le are la dispoziție nu să se lamenteze, intrând într-o campanie de victimizare sau pasând responsabilitatea către alții.

Grav e că Voiculescu nu se află la primul mandat de ministru al Sănătății. El ocupând aceiași funcție în perioada mai 2016 – ianuarie 2017, în guvernul condus de Dacian Cioloș. Astfel, ministrul ar trebui să fie la curent cu neajunsurile din sistem, cu lipsurile și cu marile probleme ale sistemului medical din România. Pozând în victima mafiei sau a sistemului, Voiculescu își face de fapt un imens deserviciu deoarece induce sentimentul de neputință. Oamenii așteaptă soluții de la ministrul Voiculescu, nu victimizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *