Skip to content
Opinii & Analize

Operaţiunea „haideţi să-l confiscăm pe Iohannis”. Sau despre cum se execută un şantaj intelectual cu ştaif, pe model GDS

Zilele acestea se dă o luptă pe mai multe paliere pentru preluarea publică, de asumare la nivel de imagine, a victoriei surprinzătoare a lui Klaus Iohannis în alegeri. Intelectuali, mai mari sau mai mici, oameni îndeobşte de bună factura şi condiţie, cu o carieră în spate, emit pe mai multe voci următoarea teză: Iohannis este dator să asculte de vocea majorităţii tăcute care a ieşit la vot în turul doi, o majoritate antisistem si antipartide. Purtătorii de cuvânt, autointitulaţi, ai acestei noi clase sociale de circa 1 milion şi jumatate de votanţi iohannişti, sunt deontologii intelectuali care militeaza pentru statul de drept, Justiţie, plus restul “pachetului Macovei” de principii şi idei. Foarte corect până aici.

Societatea tânjeşte după principii. I-am numit autointitulaţi pentru ca nu i-au ales nimeni să vorbească în numele „maseleor”. S-au autopropus. Intelectualii amintiţi au mai putut fi zăriţi în anturajele lui Emil Constantinescu şi Traian Băsescu. Unii s-au căptuşit cu sinecuri, alţii nu.

Personal am votat cu Monica Macovei în primul tur şi cred, zic eu, prin munca mea de zi cu zi rezonez cu “pachetul Macovei” de principii. A- i sugera insă lui Iohannis, preşedintele ales, pe cine să-şi pună consilier, şef de cabinet, secretară şi sofer este, în primul rând, un comportament penibil. Înseamnă a nu da doi bani pe judecata omului politic Iohannis. A-l transforma exact în ceea ce adeversarii au spus despre el: că este o fantoşă, uşor de păcălit, pe care nu-l duce capul. Şi asa îi spunem noi ce să facă şi cum. Dacă nu ascultă de noi înseamnă că Iohannis întinează sfintele idealuri ale Revolţiei din 16 Noiembrie.

Apoi, nu ştiu ca Iohannis să le fi cerut consultanţă în HR grupului de intelectuali. Era altceva dacă îi invita la o discuţie şi le cerea sfatul. Cenzorii morali, deţinătorii adevărului absolut îi reproşează lui Dan Mihalache că a fost consilierul lui Năstase, adică al celui care întruchipează corupţia absolută. Iar acum Mihalache ar urma să lucreze la Cotroceni cu Iohannis. O impietate!

Totuşi, Mihalache, a fost un consilier, ca mulţi alţii de la Palatul Victoria, care oferea expertiză politică. Domeniu în care lucrase vreo 10 ani. Nu venise de pe strada. A fost cumva şeful Cancelariei lui Năstase, e vreun Truică sau Bejinariu? Putem afirma, cu dovezi, că a participat la “jaful regimului Năstase”? Pentru că asta este insinuarea gravă care rezultă din scrisoarea intelectualilor adresata lui Iohannis menită să-l beştelească pe Mihalache. Un corupt năstăsist. Oare toţi consilierii lui Năstase erau nişte corupţi venali? Emil Hurezeanu a fost şi el consilierul lui Năstase! Acum l-a susţinut făţis pe Iohannis în campanie. O fi şi Hurezeanu o pată de ruşine pe obrazul lui Iohannis asemenea lui Mihalache?

Îi punem pe toţi într-o oala şi îi amestecăm – toţi cei care au avut ghinionul să aiba un loc de munca în regimul Năstase? Intreb? Cine nu este cu noi, şi nu face parte din Grupul de Dialog Social, plus alte multe ONG-uri, entităţi şi grupări este împotriva noastră, a statului de drept, a Justiţiei etc.

Deci trebuie maculaţi în faţa opiniei publice. Mihalache săracul trebuia să intuiască în 90 că şansa lui reală în viaţă era de fapt GDS şi nu şi-a dat seama! Astfel, nu poate munci la Cotroceni, nu are dreptul moral. O spun gardienii Moralităţii.

Povestea asta, cu noi şi voi, am mai auzit-o prin cărţile de marxism- leninism. Lupta de clasa, frate! Nu eşti LIKE cu mine, nu exişti! Să înţeleagă şi generaţia Facebook. Acum, în final, făra să fac nicio judecată morală (pentru că nu am avut şansa în viaţă să mă fac intelectual, nu am avut bani să mă ţin în multiple facultăţi şi doctorate deşi aş fii vrut sincer) întreb şi eu. Zic şi eu. Ce este mai imoral? Să fii consilierul lui Năstase şi apoi al lui Crin Antonescu şi Iohannis, pe o zonă tehnică, aceea de strategie politică sau un procuror comunist? Sau, ce este mai murdar, să fi ministrul „fesenist” al Culturii, al lui Ion Iliescu, imediat după Mineriade sau acelaşi consilier politic care ai făcut şi prostia să treci de la Putere în Opozitie?

Mihalache a plecat din PSD la PNL înainte de guvernarea PDL- PSD din 2009. Întreb. Sau este mai bine ca Iohannis să cedeze in corpore Institutul Cultural Român intelectualilor din scrisoare. Aşa cum a făcut-o Băsescu, asemenea unui geambaş, care şi-a plătit serviciile făcute de aceeaşi intelectuali în campaniile din 2004 şi 2009. Cu menţiunea că la ICR s-au făcut lucruri bune. Dar băieţii nu ajungeau la”miere” daca Marinarul nu-şi plătea datoriile. Apostolii moralitaţii care au făcut un caz din „personajul Mihalache” ţintesc şi ei un decont post factum. Poate- poate iese ceva, că totuşi până la urmă l-au înjurat cu stil pe V. Ponta.

Micul Titulescu a fost „sodomizat” public cu mare aplomb. Uneori pe bună dreptate. Apostolii nu trebuie să uite ca majoritatea în numele careia vorbesc şi dau directive lui Iohannis – generaţia Facebook să-i zicem – nu-i cunosc dupa nume pe nici zece dintre ei, cei care au semnat scrisoarea pentru înfierarea lui Mihalache. Darămite să le fi citit producţiile intelectuale.

" "

8 comentarii la “Operaţiunea „haideţi să-l confiscăm pe Iohannis”. Sau despre cum se execută un şantaj intelectual cu ştaif, pe model GDS

 1. Emisiunile mele se gasesc pe internet, pe youtube in special. Le puteti vedea si analiza. De ce ar fii asa de greu de crezut ca am votat pentru candidatii dreptei? Nu e o rusine dar niciun titlu de glorie

 2. Silviule articolul este corect si de data asta chiar sunt de acord cu tine. m-a dezamagit ca ai votat cu Macovei. Nu pentru ca ai vota cu dreapta, ci pentru ca ai ales sa votezi cu o persoana care este departe de principiile pe care le reclama si nu poate scapa de tarele de procuror comunist, care neparata este singurul care are dreptate. Este un personaj AMORAL. Aveam mai multa incredere in judecata ta…..dar votul nu se discuta, ci se da. Sper ca nu vrei sa semeni cu Macovei pentru ca nu suport talibanismul de tip totalitar…

 3. ;DON’ MANASTIRE IOHANIS NU-I DIN GASCA PONTA, DRAGNEA ,GHITA,VANGHELIE RTC
  AJUNGE CIT LA-TI IMPROSCAT PE NEDREPT CU NOROI IN CAMPANIE
  ASTIMPARATI-VA VA FACETI DE MINUNE

 4. Grupul asta de intelectuali se cred deasupra omenirii, ei sunt geniile neantelese ale Romaniei. In imaginatia lor, desigur. In acelasi timp actioneaza complet nedemocratic desi poarta aparent stindardul democratiei. In anii 2000-2004 crapau de furie si improscau fiere daca se vedea primul ministru cu presedintele, adica Nastase cu Iliescu. Tipau ca e o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat. In 2009-2012 cand Basescu si consilierii sai conduceau de facto guvernul Boc, intrand adanc in deciziile guvernamentale, gaseau formule savante de a legitima aceste incalcari grave ale separarii puterii. Nimic din mizeriile basiste care au dus la revoltele de strada din 2011-2012 nu i-a deranjat. Dupa ce a venit Guvernul Ponta, la orice repros facut tipau ca sunt linsati mediatic. Normal, geniile pamantului nu suporta reprosuri. Orice fac ei e bine, nu permit nimanui sa-i judece. Iar acum, normal, cine sa-l calauzeasca pe noul presedinte decat invatatii pamantului? Mai ales ca Johannis nici macar nu i-a plimbat si pe ei cu avionul de la Bucuresti la Constanta, ca Basescu. Cum oare s-ar putea descurca Johannis fara directivele lor? Mai ales ca se pare ca noul presedinte nu are acel complex de inferioritate in fata intelectualilor, asa cum evident avea Basescu. Nu simte nevoia sa se adape din intelepciunea lui Liiceanu. Grav!
  PS Modificati va rog primul cuvant al celei de a doua fraze, paragraful 3. Vedeti ca va infiereaza GDS!

 5. Domnule Manastire, emisiunile tale „aruncatul cu laturi”, n-au niciun interes, ba irita lumea prin mormanul de minciuni aruncate pe ecrane, facand spume la gura. Cine sa mai creada in impartialitatea ta de ziarist cand tu esti „macovist” declarat. Culmea , te-ai angajat, ca smecherul, la Romania Tv cunoscut ca fiind apropiat PSD-ului si simpantizantilor sai. Ai aplicat aceiasi metoda ca Dana Grecu, basista prin nastere sau Oana Sandulescu de la Antena 3. La fel si ele, basiste, taraniste, legionare, ce conteaza, sa mancam banii lui Voiculescu. Cum o sa-i manipulam pe fraieri vedem noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *