Skip to content
Politică

Operațiunea ”Remanierea”: guvern ”nou” cu aceleași figuri CONTROVERSATE EXCLUSIV

Inquam Photos

Deși șeful PSD-ist Liviu Dragnea intenționează să împacheteze recompensarea baronilor fideli în ”staniolul” unei largi remanieri guvernamentale, care se vrea o manevră de cosmetizare (gândită ”la pachet” cu referendumul pentru familie), din Cabinetul Dăncilă vor face parte, în continuare, o droaie de miniștrii agramați care și-au certificat incompetența în repetate rânduri.

Aceasta în condițiile în care, pe lângă deja celebra Viorica Dăncilă, la masa Guvernului vor fi menținute, ba chiar potențate, personajele ale căror unică aptitudine este aceea de a a asculta orbește de ordinele dublului condamnat Liviu Dragnea, deși nu le recomandă absolut nimic pentru coordonarea vreunui minister, orișicare. PSnews.ro vă prezintă doar trei cazuri (deși Executivul mustește, al propriu, de figuri similare): Carmen Dan, Petre Daea și Rovana Plumb.

Măcelul din Piața Victoriei

După barbariile comise de Jandarmeria Română pe 10 august, în Piața Victoriei, și după punerea sub acuzație a capilor acestei instituții, este de-a dreptul halucinant că Liviu Dragnea e hotărât să o mențină pe Carmen Dan la butoanele Ministerului de Interne. Vă reamintim că Dan – fostă secretară la o școală din Videle, Teleorman – s-a evidențiat în repetate rânduri prin scandaluri de proporții, fake news și agramatisme pe care nu le comit nici măcar preșcolarii chiulangii. În pofida tuturor acestor evidențe, Dragnea se încăpățânează să o susțină cu virulență pe Dan, despre care perorează că ar fi un ministru ”foarte bun”. De notat este că Gabriela Firea a acuzat-o pe Dan că o spionează cu ajutorul urmașilor ”Doi și-un sfert”. Cu alte cuvinte, Firea susține că Dan face poliție politică la ordinele lui Dragnea, filându-i pe contestarii acestuia din PSD și nu numai.

Dezastrul gestionării pestei porcine africane

Nici de Petre Daea, controversatul ministru al Agriculturii, nu ne vor scăpa mult trâmbițatele remanieri, deși prestația sa în ceea ce privește coordonarea operațiunilor de stăvilire a pestei porcine africane este puțin spus dezastruoasă. Deși în prezent au fost identificate aproximativ 1000 de focare în întreaga țară, prejudiciile economice fiind considerabile, agramatul Petre Daea (fost activist comunist și lucrător în guvernul PCR de dinainte de Revoluție) este menținut de Dragnea la loc de cinste în Cabinetul Dăncilă. Vă reamintim că Petre Daea a găsit de cuviință să compare sacrificarea porcilor cu… Holocaustul.

Pafarism la portofoliul Fondurilor Europene

Și Rovana Plumb – care nu a fost trimisă în judecată în Dosarul ”Belina doar pentru faptul că beneficiază de imunitate parlamentară! –  va rămâne bătută-n cuie la portofoliul Fondurilor Europene, deși Guvernul PSD-ALDE este codaș la atragerea acestor bani de care România are nevoie ca de aer. Rovana Plumb a fost ministru al Fondurilor Europene și în perioada lui Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *