Skip to content
Politică

Operațiunile lui Pavel Popescu de ”umilire” a lui Orban îl întăresc pe liderul PNL, susține Silviu Mănăstire: Este un transfer de simpatie către cel batjocorit

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține, într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, că celebra poză de la Cluj, cu Orban lăsat singur de ceilalți lideri liberali pe primul rând de scaune la conferința PNL, nu face altceva decât să-i întărească poziția actualului președinte PNL, prin ”transferul de simpatie către cel batjocorit”.

Mai mult, ziaristul consideră că strategia pusă la cale de Pavel Popescu, liderul PNL Sector 4, este una pierzătoare, deși este prezentată ca pe o dovadă a victoriei echipei Cîțu. ”Pavel Popescu este sigur infiltrat de echipa Orban să îl nenorocească pe Cîțu. Altfel e greu de explicat de ce/ și ce fel de rahaturi produce băiatul asta și în avantajul cui”, spune Mănăstire.

”De vreo câteva săptămâni, după ce și-a numit încă un om la conducerea Poștei Romane, să poată bobina financiar, Pavel- flaușat execută diverse operațiuni de “umilire” a lui Orban, povestea cu bodyguarzii BGS, acum poza care, în esență, nu spune nimic… dar e vândută ca “șocantă”.

Paradoxal, rahaturile flaușatului îl întăresc pe Orban în rândul liberalilor simpli, care au ajuns să gândească astfel: “papagalul nesimțit Pavel își bate joc/ îl umilește pe președintele partidului”. Un exercițiu clasic de victimizare și transfer de simpatie către cel batjocorit”, scrie jurnalistul.

Fotografia cu Ludovic Orban lăsat singur pe primul rând de scaune la conferința PNL de la Cluj a devenit virală, spre satisfacția taberei adverse, care a și pus la cale scenariul. Liderul PNL Sector 4, Pavel Popescu, un susținător al lui Florin Cîțu, a recunoscut că el este autorul fotografiei, însă neagă că el ar fi distribuit-o presei. Ba, mai mult, îi acuză pe cei din tabăra Orban de ”jocuri murdare”.

Deși imaginea cu Orban e considerată o victorie de etapă de către susținătorii premierului, analiștii susțin că, în realitate, gestul este unul ”mizerabil și rușinos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *