Skip to content
Politică

Opinie neobişnuită din PNL privind căsătoriile gay. Săftoiu: Cineva a băgat bățul prin gard și noi am pus botul!

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal (PNL), Adriana Săftoiu, a exprimat, duminică noapte, o opinie neobişnuită în ceea ce priveşte căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex.

Prim-vicepreşedintele PNL Bucureşti a scris pe Facebook că aceasta este „o non-problemă pe care au creat-o unii”.

Deşi prezintă ca fiind general acceptată ideea că „soţii” sunt înţeleşi drept „bărbat şi femeie”, Adriana Săftoiu pune accentul pe drepturile omului şi pe necesitatea parteneriatului civil.

„Sunt întrebată insistent ce crede PNL despre referendumul pentru modificarea Constituției pe tema definirii familiei ca ”bărbat și femeie”.

Spun ce cred eu. Că cineva a băgat bățul prin gard și noi am pus botul, noi, în calitate de cetățeni ai acestei țări. Pentru că, de fapt, asta nu e o problemă reală, e o non-problemă pe care au creat-o unii. Actuala legislație e clară, familia e despre “soți”, iar prin “soţi” toată lumea a înțeles, de amar de vreme, că e vorba despre bărbat și femeie. Ce ne-a apucat?

Care e pericolul LGBT în România? Minor! Pe de altă parte, în cazul unui partid liberal (eu, una, mă declar, indiferent de apartenența la un grup politic, susținătoarea drepturilor omului) ar trebui ca orice decizie să treacă prin această paradigmă: drepturile omului, care nu se suspendă nici măcar atunci când e vorba de un condamnat. Deci, pe acest item, ar trebui susținute parteneriatele civile.

Din punctul meu de vedere, adevărata îngrijorare e faptul că familia e atacată mai degrabă de abuzurile din familia bărbat–femeie asupra copiilor sau a femeii (mai rar a bărbatului). Mi se pare mult mai important acest subiect, violența domestică (eu i-aș fi spus sălbatică) din familii şi faptul că familile monoparentale nu par un subiect la fel de serios ca spaima că dă LGBT-ul peste noi. Mă îngrijoreză că sunt multe (nu îmi permit să spun sute sau mii, fiindcă nu avem o statistică reală) femei care acceptă, alături de copii, să conviețuiască în familia tradițională cu traume psihice și fizice, din aceleași motive pentru care unii nu acceptă parteneriatele civile.

Voi pleda pentru stoparea violenței domestice în familia constituțională bărbat-femeie și pentru parteneriatele civile, inclusiv pentru cuplurile heterosexuale care trăiesc impreună fără să dorească să își oficializeze relația” este mesajul Adrianei Săftoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *