Skip to content
Politică

Opoziția a învins Puterea. Stelian Tănase dă NUMELE favoritului „legitim” pentru funcția de premier al României

Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a comentat victoria obținută de Opoziție, joi, în plenul Parlamentului. Potrivit lui Stelian Tănase, președintele PNL Ludovic Orban, „zidarul” moțiunii de cenzură, înregistrează o mare victorie, ceea ce îl califică drept candidat pentru funcția de premier al României.

„Ludovic Orban este cel mai legitim să devină premier”

Analistul politic susține că Ludovic Orban „nu este iubit de celelalte partide tocmai pentru că simt în el un lider”. Pe de altă parte, Stelian Tănase nu exclude ca președintele Klaus Iohannis să aibă o altă opțiune pentru funcția de premier.

PSD, care a cîștigat zdrobitor în 2016, a gestionat prost victoria și a terminat în dezastru. Trebuie să ne uităm și la coaliția de astăzi care a răsturnat Guvernul și care are aceeași problemă: cum să gestioneze victoria.

Vom vedea ce urmează. De mâine încep lucrurile, cu subiect și predicat. Ludovic Orban înregistrează o mare victorie. El a fost zidarul acestei moțiuni, a și insistat pentru ea când nu credea nimeni. Este a doua lui victorie ca șef de partid, după alegerile europarlamentare care au instalat PNL pe primul loc în clasamentul partidelor. Dacă îl va scoate și pe Iohannis președinte, mai ales din primul tur, cu mașinăria de vot liberală, cred că avem un lider de care trebuie să ținem seamă, după ani de zile de slăbiciune a liberalilor la nivel de leadership.

Cred că în mod normal Ludovic Orban trebuie să fie premier pentru că el a împins această moțiune. Partidul lui a susținut-o vehement. Pe de altă parte, Congresul a decis la PNL cine este șeful partidului devine și premier în caz de victorie în alegeri. Este normal ca Ludovic Orban să fie premier desemnat de către Iohannis în perioada următoare.

Ludovic Orban nu este iubit de celelalte partide tocmai pentru că simt în el un lider. Pe de altă parte, nici nu știu ce jocuri face Iohannis. N-ar fi de mirare ca el să aibă altă opțiune. Vom vedea. Deocamdată el este cel mai legitim să devină premier în această perioadă”, a declarat Stelian Tănase, în exclusivitate pentru PSnews.ro

Guvernul Viorica Dăncilă pleacă acasă

Moţiunea de cenzură a trecut, joi, în Parlamentul României, după ore de dezbateri şi o sesiune tensionată de vot, în care liderii PSD-işti au urmărit cu ochi de vultur mişcările colegilor lor.

La şedinţa Parlamentului au fost prezenţi 399 de deputaţi şi senatori prezenţi. Din aceştia şi-au exprimat voturile 245 de aleşi, din care 3 voturi au fost anulate.

Din totalul voturilor valabil exprimate, adică din 242 de voturi, 238 au fost „pentru” moţiunea de cenzură, deci pentru demiterea Guvernului Dăncilă. 4 parlamentari au votat împotrivă. Majoritatea senatorilor şi deputaţilor PSD nu şi-au exprimat votul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *