Skip to content
Politică

Opoziția anti-PSD riscă să piardă o primărie importantă din țară. Cum se schimbă balanța voturilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Opoziția anti-PSD riscă să piardă bătălia pentru Primăria Brașovului. La alegerile din vară, voturile opoziției anti-PSD pentru Primăria Brașov se vor împărți între candidatul PNL, cel al USR, și… un independent.

Astfel, de la PNL ar urma să candideze șeful Consiliului Județean Brașov, politicianul PNL Adrian Veștea, iar de la USR ar urma să candideze la primărie senatorul Allen Coliban. În joc intră și actualul primar al Brașovului, George Scripcaru, care se pare că va candida pentru un nou mandat.

Oficial, el nu a spus că se va înscrie în cursa pentru Primăria Braşov, dar aşa a dat de înţeles duminică, în cadrul unei emisiuni de la Europa FM. Edilul a fost întrebat dacă va candida pentru un nou mandat, iar acesta nu a spus nici da, nici nu însă a precizat că mai are multe lucruri de terminat.

„Mai avem unele proiecte de finalizat. Și cred că am răspuns acestei întrebări”, a declarat primarul.

Amintim că la alegerile locale din 2016, George Scripcaru a păstrat suspansul în ceea ce priveşte candidatura, pe care şi-a anunţat-o pe ultima sută de metri. Atunci el a candidat ca independent, după ce PNL a introdus criteriile de integritate.

În acest context, PSD are mari șanse să câștige anul acesta Primăria Brașovului. PSD Braşov păstrează, încă, enigma în ceea priveşte propunerea social-democraţilor pentru funcţia de primar al municipiului Braşov. La acest moment sunt vehiculate două nume din PSD care ar putea să  intre în cursa pentru Primăria Brașovului. Este vorba despre fostul prefect președintele executiv al PSD Brașov, Marian Rasaliu și senatorul Florin Orțan.

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *