Skip to content
Politică

Opoziția îl curtează pe Tăriceanu: cum încearcă PNL și USR să rupă coaliția

http://inquamphotos.com

Opoziția îl curtează pe șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partenerul de coaliție al liderului PSD, Liviu Dragnea.

Concret: cei de la PNL vorbesc despre o posibilă colaborare cu ALDE în contextul unor viitoare modificări ale legislaţiei din Justiţie.

Însă, liberalii pun şi o condiţie: Liviu Dragnea să nu poată participa în niciun fel la elaborarea noilor acte normative pentru că „ar vicia întregul proces”.

Vreau să văd de la domnul Tăriceanu disponibilitate pentru dialog pe toate recomandările Comisiei de la Veneția. Nu spun că toate ar trebui implementate, dar măcar să putem să avem un dialog onest și constructiv, să nu mă mai trezesc cu inițiative din partea sa și a domnului Dragnea legate de protocoale, băgate pe sub masă. Dacă vrem un dialog trebuie să îl facem așezat, fără să ne suspectăm unii pe alții că avem mize și tot felul de interese legate de aceste modificări. Domnul Dragnea ar trebui să stea în afara acestei mese, pentru că, cu el la masă e viciat tot procesul”, a declarat Alina Gorghiu.

Acelaşi semnal vine şi de la USR. Partidul condus de Dan Barna vrea să înceapă negocierile cu ALDE. Pentru început, pe tema acordului propus de Călin Popescu Tăriceanu la Cotroceni, pe tema justiţiei, a anunţat Stelian Ion.

„E foarte important să începem să avem o discuţie cu cei de la ALDE, poate reuşim să găsim o cale de dialog cu ei, mai degrabă decât cu cei din PSD, pentru că acolo interesele sunt cu totul altele, sunt directe, în sensul de a dezincrimina foarte multe fapte. Poate reuşim să găsim un numitor comun şi într-adevăr să modificăm câteva articole, dar astfel încât să salvăm Codul penal şi Codul de procedură penală. Dacă găsim o cale de compromis cu ALDE pe chestiuni de principii, da, ar fi bine-venită o astfel de discuţie”, a spus Stelian Ion, potrivit Antena3.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *