Skip to content
Politică

Opoziția propune 3 măsuri urgente în scandalul recursului compensatoriu: ”Sunt câteva lucruri de bun simț!”

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Președintele Klaus Iohannis, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă a solicitat Guvernului să vină urgent cu soluții privind recursul compensatoriu astfel încât românii să nu se teamă pentru siguranța lor. Șeful statului a mai spus, referitor la comentariile celor din coaliția PSD-ALDE, că a căuta vinovați în alte guverne pentru legea respectivă nu reprezintă o soluție.

În acest context, am luat legătura cu unul dintre membrii principalului partid de opoziție, liberalul Daniel Fenechiu, avocat și vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior, pentru a afla ce măsuri propune opoziția pentru a anula efectele negative ale recursului compensatoriu.

" "
" "

Eu cred că sunt câteva lucruri de bun simț. Primul lucru: ar trebui abrogată legea privind recursul compensatoriu, acre produce consecințe în continuare. Lucrul numărul 2: ar trebui o monitorizare a acestor persoane. Ar trebui venit cu un proiect legislativ sau o OUG prin care persoanele acestea să fie monitorizate.

O a treia problemă ține de protecția socială a acestor persoane. E firesc ca statul să ia nișe măsuri pentru reinserția lor socială. Din punctul acesta de vedere eu cred că la nivelul Ministerului Muncii ar trebui gândite niște proiecte, pentru că sunt oameni care sunt predispuși să facă infracțiuni.  Din punctul de vedere al PNl, noi așa vedem lucrurile”, a declarat Daniel Fenechiu pentru PSnews.ro

 

 

" "

3 comentarii la “Opoziția propune 3 măsuri urgente în scandalul recursului compensatoriu: ”Sunt câteva lucruri de bun simț!”

  1. EU STIAM CA ACEST DOMN ESTE AVOCAT !!!!! Cum poate un avocat sa vina, acum, cu astfel de propuneri !? Monitorizare inseamna limitarea unor drepturi si libertati ale tuturor celor eliberati pentru unele fapte reprobabile comise de o minoritate !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *