Skip to content
Politică

Opoziția să ia aminte! Franța a stabilit drept constituțională o decizie grea privind procurorii

zhd.ro

Opoziția să ia aminte! Franța a stabilit drept constituțională o decizie grea în ceea ce îi privește pe procurori.

S-a întâmplat vineri, când Consiliul Constituţional francez – echivalentul Curții Constituționale a României (CCR) – NU a dat curs unei sesizări a organizaţiilor sindicale ale magistraţilor. Instituția de la Paris consideră că subordonarea magistraţilor parchetului ministrului Justiţiei – care-i numeşte şi sancţionează – nu împiedică garantarea independenţei lor şi a separării puterilor în stat, scrie Le Figaro, preluat de News.ro.

Consiliul Constituţional evocă faptul că politica penală face parte din politica generală a Guvernului, pe care acesta din urmă o stabileşte şi o înfăptuieşte.

Amintim că, în România, intenția de a clarifica raporturile de subordonare dintre procurori și ministrul Justiției – așa cum este ea inclusă în pachetul de legi ale justiției – a inflamat puternic spiritele atât din rândurile opoziției parlamentare, cât și dintre protestatarii de stradă.

2 comentarii la “Opoziția să ia aminte! Franța a stabilit drept constituțională o decizie grea privind procurorii

  1. Domnilor ,sunt de acord cu ce spune Doamna Norica Neculai ,cabin cazul USR se potriveste bine ” ceri eleganta ,unde poate fi ,dar unde nu este educatie ,nu este nici eleganta „! Acesti oameni nu stiu sa faca altceva de cat sa incurce lumea ,asta este rostul lor ,sa traga Romania catre Africa ,ca ei au sustinere din alta zona! Dar este post si au timp sa se spovedeasca si sa ceara ertare de la Domnul ,ca sunt pacatosi si nu stiu ce fac ! Dumnezeu sa- I ierte si sa- si gaseasca linistea asa,
    dupa sufletul lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *