Skip to content
Politică

Opoziţia se revoltă. Când vrea respingerea unei controversate ordonanţe

Opoziţia se revoltă. Când vrea respingerea unei controversate ordonanţe de urgenţă a Guvernului (OUG)

Deputatul PNL (fost PDL) Tinel Gheorghe (vicelider al grupului liberal din Cameră) a declarat, miercuri, că va solicita conducerii partidului să ceară Birourilor Permanente ale Parlamentului ca OUG privind majorarea salariilor demnitarilor să fie discutată de urgenţă în sesiunea parlamentară extraordinară, ca să fie respinsă, relatează Hotnews.

„Voi cere la prima şedinţă a comisiei de unificare a partidului ca PNL că solicite ca Ordonanţa de Urgenţă privind majorarea salariilor demnitarilor să intre în dezbaterea Parlamentului în procedură de urgenţă în sesiunea parlamentară extraordinară pentru a fi respinsă, pentru a nu mai fi discuţii pe această temă”, a spus Gheorghe.

Politicianul a adăugat că, dacă se discută în sesiunea extraordinară Codul Fiscal, trebuie să intre, la pachet, şi OUG legată de salariile demnitarilor.

„Dacă discutăm Codul Fiscal, să venim la pachet şi cu Ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor”, a spus fostul pedelist, adăugând că tema salariilor demnitarilor trebuie discutată la noua lege a salarizării.

În opinia lui Tinel Gheorghe, dacă se ia decizia să se discute în sesiunea extraordinară şi Ordonanţa privind salariile demnitarilor, comisiile de specialitate se pot întruni rapid la Senat, iar apoi la Camera Deputaţilor.

În sesiunea extraordinară, PNL va cere să se discute şi proiectul privind votul prin corespondenţă.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, conform OUG 14/2015. De această majorare beneficiază, printre alţii, preşedintele României, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, membrii Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului (vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii), miniştrii, consilierii prezidenţiali şi Avocatul Poporului.

1 comentariu la “Opoziţia se revoltă. Când vrea respingerea unei controversate ordonanţe

  1. Pai cum ma, penibililor, nu Iohannis al vostru l-a pus pe Oprea sa dea ordonanta, in interes national, bineinteles, doar l-a vazut pe Ponta dus din tara ??? Acum faceti pe prostii ??? Foarte bine, sa o respungeti ! Dar va haleste sasul, ati dat de dracu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *