Skip to content
Politică

Opoziția strânge oaste împotriva lui Ciorbea. PMP e gata de atac

europafm.ro

Opoziția strânge oaste împotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Partidul Mișcarea Populară (PMP) este gata de atac.

Oamenii lui Traian Băsescu vor susţine demersul inițiat de către Partidul Național Liberal (PNL) de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Anunțul a fost făcut vineri de către co-preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu, politicianul afirmând că partidul va lua o decizie cu privire la moţiunea de cenzură liberalilor şi cea simplă a USR, după ce membrii lui vor vedea textele, informează Mediafax.

„În acest subiect am mers alături de cei din PNL. Suntem şi noi dorinici să aşezăm instituţiile statului să lucreze pentru statul român”, a declarat Steriu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Deputatul PMP a afirmat că va avea discuţii cu privire la susţinerea moţiunii de cenzură propusă de PNL după ce vor vedea textul moţiunii.

„Aşteptăm să îi vedem textul. Avem discuţii cu toată opoziţia. Am avut deja un prim demers de a semna împreună în urmă cu 15 zile la CCR. Vom mai avea astfel de demersuri. În momentul în care avem un text al acestei moţiuni vom avea cu siguranţă o analiză în cadrul partidului pentru a vedea cum putem contribui şi noi pentru a stopa orice fel de derapaje de la democraţie”, a detaliat Valeriu Steriu.

PMP avut o întâlnire informală şi cu USR privind moţiunea simplă pe care partidului lui Nicuşor Dan o va depune, a spus deputatul PMP, precizând că USR nu le-a transmis încă textul moţiunii.

„Şi noi (urmărim – n.r.) cu îngrijorare ce se întâmplă. De asemenea, vedem că cu mare uimire că preşedintele PSD afirmă că nu cunoaşte despre cele ce se întâmplă la nivelul Guvernului, iar Guvernul nu cunoaşte ce se întâmplă la nivelul Ministerului Justiţiei”, a conchis Steriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *