Skip to content
Puterea Știrilor Video

Opoziție de ochii lumii? Ioana Constantin (PMP) taxează gestul lui Ghinea din ziua moțiunii de cenzură: Nu-l punea cineva absent la Bruxelles!

psnews.ro

Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP, a fost invitată miercuri în studioul ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit despre rezultatul votului privind moțiunea de cenzură, precum și despre demisia USR-istului Cristian Ghinea din Parlamentul României chiar înainte de vot.

Amintim că, marți, Camera Deputaților și Senatul au respins, în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 200 voturi pentru și 7 contra și 3 abțineri. Ca să fi trecut moțiunea erau necesare încă 33 de voturi, pe lângă cele 200.

Opoziție de ochii lumii?

Deputatul USR Cristian Ghinea a demisionat, marţi, din Parlament, pentru a-şi prelua mandatul de europarlamentar, astfel că nu a mai votat la moţiunea de cenzură, care, culmea!…, a fost semnată și susținută de formațiunea politică din care face parte.

Din partea PMP-ului, răspunsul la această situație este dat de două fapte făcute de Eugen Tomac și Traian Băsescu. Ei, de asemenea, trebuiau să plece la Bruxelles, dar au stat până la momentul votului. Au votat pentru căderea Guvernului și apoi au plecat la Bruxelles. Acesta este modelul corect: acela în care, dacă chiar crezi într-o cauză, în moțiunea de cenzură și în faptul că acest Guvern dăunează românilor, stai acolo până în ultimul moment. Te duci, votezi moțiunea de cenzură pe care ai inițiat-o ca partid de opoziție și apoi ești liber să mergi la Bruxelles.

La Bruxelles sunt întâlniri informale în acest moment în cadrul grupurilor europene, dar nu era ca și când cineva îl punea absent pe domnul Ghinea acolo și se întâmpla vreo tragedie europeană la nivelul UE”, a declarat Ioana Constantin, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *