Skip to content
Politică

Opoziție pe interes? Victor Ponta a anunțat că nu va vota Guvernul Orban

psnews.ro

​Pro România nu va vota guvernul Orban, a declarat Victor Ponta, la ieșirea de la discuțiile cu premierul desemnat, scrie Hotnews.

Eu nu am votat nici Guvernul Cioloș și am avut dreptate. Nu vom vota acest guvern și probabil că și de data asta vom avea dreptate„, a spus Ponta.

Dacă cei de la PNL vor cu adevărat să schimbe gruparea infracțională de la Palatul Victoria, trebuie să vină cu un proiect serios„, a mai spus el.

Premierul desemnat Ludovic Orban trebuie să depună lista de miniștri și programul de guvernare la Parlament până mâine.

Miniștrii propuși în Cabinetul Ludovic Orban ar urma să fie audiați în comisiile parlamentare de specialitate săptămâna viitoare, iar data probabilă a unui vot pentru noul Guvern este 5 noiembrie, potrivit unor surse politice din PSD și PNL. Calendarul investirii Guvernului este îngreunat în contextul în care PSD deține o majoritate fragilă în Birourile Permanente și intenționează să lungească cât mai mult procedura.

Care este acum poziția partidelor cu care a negociat premierul desemnat

Premierul desemnat a declarat, marți, la finalul unei noi runde de negocieri cu ALDE, PMP, UDMR și USR, că liberalii sunt pe un drum bun și este încrezător că șansele învestirii noului guvern sunt foarte mari. El a mai spus că acordurile de colaborare urmează să fie validate de conducerile partidelor și că speră ca și PMP să susțină viitorul guvern.

Negocierile au decurs bine, ne-am înțeles aproape în toate punctele cu aproape fiecare formațiune și am convenit cadrul de colaborare. (…) Suntem practic pe drum bun și am făcut pași serioși înainte„, a declarat Orban.

Dan Barna a anunțat marți că a ajuns, la finalul negocierilor cu premierul desemnat Ludovic Orban, la un acord cu PNL și „suntem foarte aproape de susținerea noului guvern”.

Călin Popescu-Tăriceanu a spus marți că a ajuns la un acord cu PNL pentru a vota în favoarea Guvernului Orban, fiind acceptate toate cele 12 condiții formulate de ALDE, printre care și înființarea unui fond de investiții.

Președintele PMP, Eugen Tomac, a ieșit supărat de la întâlnirea de doar un minut cu premierul desemnat Ludovic Orban care i-a transmis că va prezenta un guvern monocolor, deși, susține Tomac, săptămâna trecută, partidul său avea promisiunea că va face parte din executiv.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți, după întrevederea cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că sunt șanse serioase ca Guvernul să treacă în săptămânile care urmează și a anunțat că formațiunea pe care o conduce va lua o decizie în privința susținerii noului Executiv numai după ce vor fi depuse programul de guvernare și lista cu propunerile de miniștri.

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a anunțat încă de lunea trecută că deputaţii grupului său vor susţine un Guvern PNL. Pambuccian a spus că garantează pentru toate cele 17 voturi din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *