VIDEO Oprea: Consilierii economici au rolul lor bine definit în ambasadele României, dar au nevoie de complementaritate

sursa: captura de ecran

Consilierii economici au rolul lor bine definit în ambasadele României, dar au nevoie de complementaritate, de prezenţa pe pieţele internaţionale a reprezentanţilor Camerelor de Comerţ şi Industrie, a afirmat, luni, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, în cadrul evenimentului aniversar „De 160 de ani împreună pentru afacerea ta”, organizat luni de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

El s-a referit la afirmaţia preşedintelui CCIR, Mihai Daraban, în deschiderea evenimentului, potrivit căruia activitatea ataşaţilor comerciali ai României în străinătate ar putea fi gestionată şi de Camerele de Comerţ şi Industrie, dacă legislaţia ar fi îmbunătăţită.

„În opinia mea, consilierii economici au rolul lor bine definit în ambasadele noastre, dar au nevoie de complementaritate, de prezenţa pe pieţele internaţionale a reprezentanţilor Camerelor de Comerţ şi Industrie”, a susţinut Oprea.

Acesta a precizat că Guvernul poate organiza întâlniri între reprezentanţii săi şi companii, iar Camerele de Comerţ pot oferi expertiză de afaceri dacă firmele vor să intre pe pieţe internaţionale.

„Avem nevoie de Camera de Comerţ şi Industrie, pentru că aşa este cultura de business. Niciodată Guvernul nu va putea să fie singur. Niciodată oamenii de afaceri nu vor putea să fie singuri. Împreună, Guvernul, Camerele de comerţ, antreprenorii, vom putea într-adevăr să ne atingem ţintele pe care ni le propunem din punct de vedere al balanţei comerciale”, a adăugat ministrul Economiei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: