Skip to content
Politică

Oprea, declarații șocante după audierea din Comisia juridică: Viaţa mea a fost ÎN PERICOL!

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, s-a prezentat marţi în faţa colegilor senatori din Comisia juridică, cărora le-a mărturisit că maşina cumpărată de DIPI în timpul mandatului său a fost achiziţionată legal, pentru că viaţa sa ar fi fost în pericol.

Gabriel Oprea a explicat că viaţa sa a fost în pericol şi a precizat că mai multe detalii va oferi în cadrul şedinţei de ple de miercuri.

„Am spus colegilor de la Comisia juridică că în timpul mandatului meu de vicepremier şi ministru de interne nu s-a cumpărat o maşină, ci 5000 de maşini, toate achiziţionate legal prin direcţiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile şi dotările ministerului de Interne, pentru drepturile poliţiştilor, jandarmilor şi aşa mai departe”, a declarat la ieşirea din Comisia juridică a Senatului Gabriel Oprea.

El a spus că, iniţial, ca ministru de Interne, avea protecţie din partea SPP.

„Ca ministru de Interne aveam protecţie de la SPP şi o maşină luată în comodat de la altă instituţie, care se mai şi strica din când în când. S-a reînfiinţat în cadrul DIPI o subunitate, se numeşte Aqvila, care a plecat de la zero. În acest context şi într-un context în care veţi vedea că cei de acolo spun: cu multe vulnerabilităţi, riscuri la adresa vieţii conducerii MI, inclusiv a mea personală, s-a achizionat în mod legal, de către DIPI un autovehicul”, a adăugat fostul ministru de Interne.

Gabriel Oprea a spus că în şedinţa de plen de miercuri va prezenta mai multe amănunte.

El a mai spus că niciodată nu a cerut lucrurile de care este acuzat, iar biroul ministrului de Interne nu a fost refăcut în timpul mandatului său.

Înainte de a intra în lift, Oprea a fost întrebat dacă avea jacuzzi la minister. ”Nu mă întrebaţi pe mine, ca ministru”, a spus el, în timp ce uşile liftului se închideau.

Comisia Juridică a Senatului a aprobat, marţi, începerea urmăririi penale în cazul Gabriel Oprea. DNA a cerut începerea urmăririi penale, în dosarul în care sunt cercetați foști șefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, amintește romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *