Skip to content
Politică

Oprea, dezvăluiri despre cum s-a făcut remarcat și care sunt punctele sale forte

Invitatul de miercuri seară, al emisiunii „Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea, a fost ministrul Afacerilor Interne, generalul Gabriel Oprea.

S-a discutat despre criza imigrantilor, despre cât de pregătita este România din punct de vedere al securitatii nationale pentru a face față provocării, despre recentele discuții din cadrul întâlnirii de la JAI, dar și despre zvonurile că Oprea ar ajunge prim-ministru în toamnă.

Referitor la această ultimă chestiune, ministrul de Interne a dat un răspuns: „In primul rand faptul ca suntem o tara sigura care genereaza securitate, stabilitate (…) este normal ca opozitia sa doreasca sa ajunga la putere. E foarte bine si e important ca se intampla asta in Romania. Pe de alta parte, undeva poate ca e bine sa spuna cineva ca o sa ajungi prim ministru (…) Primul ministru este Victor Ponta, este un prim ministru bun. Guvernul Victor Ponta e un guvern bun, iar Victor Ponta e unul dintre cei mai buni prim ministri pe care ii are Romania.”

Oprea a vorbit și despre încrederea pe care din ce în ce mai mulți români o arată față de persoana sa: „Stiti cu ce m-am facut eu de regula remarcat? Prin faptul ca (…) si e foarte greu in viata politica: sa te tii de cuvant. Punctul meu forte e ca ma tin de cuvant (…). E important in aceste momente dramatice. (…) Daca tot esti numit intr-o functie ca demnitar sau ales…este nevoie acum de seriozitate. …Cred ca nimenu nu mai da ceva pe oameni care vorbesc prostii. Imi dau seama ca eu si colegii mei, de la MAI trebuie sa fim gata in orice moment si trebuie sa muncim. … De aceea si proiectul politic al UNR a crescut foarte mult. Avem peste 100 000 de oemani care au venit la noi in ultimele 3 luni. (…) Eu cred ca romanii de aceste lucruri au nevoie acum.”

Mihai Gâdea l-a provocat pe Gabriel Oprea să ofere un răspuns mai clar referitor pe tema unei posibil mandat la șefia Palatului Victoria: „Nu. Poate ca as reprezenta o solutie. Nu, a te tine de cuvant cand esti in guvern. (…) In guvernul in care sunt acum, prim ministru e Victor Ponta, iar eu il sustin pe Victor Ponta. (…) Caut sa-mi fac datoria, caut sa fiu serios. Sunt pe domeniul securitatii nationale, cred ca aici sunt bun.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *