Skip to content
Politică

Oprea iar rămâne cu ochii în soare. Cine a mai părăsit UNPR

Fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea iar rămâne cu ochii în soare. Ce politician a mai părăsit Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR).

Fostul primar interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a declarat, sâmbătă, că a părăsit UNPR, pentru a se înscrie în Mişcarea Populară, afirmând că îşi propune să râmână în administraţia publică locală, informează adevarul.ro.

Marin a participat, sâmbătă, la Colegiul Naţional al MP, unde a afirmat că îşi propune să rămână în admnistraţia publică locală, adăugând că sunt discuţii cu privire la asumarea unei candidaturi, însă, deocamdată, nu a fost luată nicio decizie.

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Bucureştilor pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabonţ (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin ca primar interimar, Pieptea a ocupat din nou, interimar, poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi. Marin a fost demis prin votul consilierilor generali în luna noiembrie, în locul său fiind desemnat liberalul Răzvan Sava.

Ştefănel Dan Marin a intrat în atenţia presei şi după un episod controversat, când a avut o reacţie nervoasă într-o discuţie telefonică, înjurând atunci când un jurnalist i-a cerut opinia în legătură cu probleme de la RADET şi cu furnizarea căldurii în Bucureşti, în această iarnă. În noiembrie, Ştefănel Dan Marin a fost contactat de un jurnalist Europa FM, care i-a solicitat punctul de vedere în contextul în care RADET anunţase din nou că bucureştenii ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă în aproximativ o săptămână.

„În acest moment nu se poate. Vă rog frumos după-amiază şi, dacă se poate, vă răspund cu mare drag”, a răspuns primarul. Jurnalistul a insistat să primească un răspuns, iar primarul l-a întrebat cum a motivat preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET declaraţia pe care a făcut-o: „Şi cum a motivat, domn’e, această declaraţie? Că sunt şi eu curios. (…) Acolo vorbim de un buget de investiţii, nu vorbim de subvenţie pe care în momentul de faţă au luat-o şi în avans”.

În momentul în care reporterul l-a rugat să repete o informaţie, precizând că nu a înţeles, primarul general interimar a răspuns printr-o înjurătură, după care a închis. Ştefănel-Dan Marin este consilier general din 2012, fiind ales pe listele PPDD, care din iunie 2015 a încheiat o fuziune prin absorbţie cu UNPR.

5 comentarii la “Oprea iar rămâne cu ochii în soare. Cine a mai părăsit UNPR

  1. Pe cand se trezesc si marii „actori” ilustrii ecranului, ce nu mai puteau de democratie … Iata mostra „Eu sunt de mult înscris în politică, ca toată lumea, numai că unii o recunosc, alţii nu o recunosc. Şi, dacă faci o pâine bună, înseamnă că faci o politică bună. Şi, dacă te îmbraci frumos şi eşti ordonat şi îl respecţi pe ăla din faţă, înseamnă că faci o politică bună. Te înscrii într-un anumit curent al bunului simţ sau al nesimţirii. De ce acum? Poate că acum mi-a venit ceasul ăla bun şi poate pentru că intervenţia domnului Oprea (Gabriel Oprea, liderul UNPR, n.r.) m-a determinat să spun «da». Eu am ajuns cu o rugăminte la dumnealui şi modul cum a reacţionat şi cum a venit în întâmpinarea dorinţei mele şi a colegului meu Vasile Muraru m-a determinat să cred că lângă asemenea oameni încă se mai poate face ceva pentru România”,

  2. Asta arata cel mai bine caracterul domnului Stefanel ! Si unde se duc astfel de caractere… la MP ca se potrivesc ! Cine o sa mai auda de Stefanel de acum inainte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *