Skip to content
Politică

Oprea, înainte de votul pe imunitatea lui: Suntem oameni. Cu toţii suntem oameni

Fostul prim-ministru Gabriel Oprea are parte, miercuri, de o zi tensionată, înainte de votul pe imunitatea lui.

Preşedintele UNPR a sosit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10:20, la Senat, unde plenul camerei parlamentare superioare trebuie să se pronunţe dacă încuviinţează sau nu cererea DNA de urmărire penală a lui Oprea, în dosarul coloanelor oficiale.

CITIŢI ŞI: Zi decizivă pentru Gabriel Oprea. Solicitarea DNA, în atenția plenului Senatului

“Am trimis o scrisoare Senatului, prin care am cerut ridicarea imunităţii. Este o plângere. Procurorii, la fel ca în cazul oricărui cetăţean, trebuie să o soluţioneze. Eu ştiu că mi-am făcut datoria, că n-am făcut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de Interne, mă consider nevinovat şi aştept să mă duc în faţa procurorilor, să lămuresc această problemă”, a spus Oprea.

Amintim că Gabriel Oprea a formulat o plângere pe care i-a adresat-o procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, prin care cerea declinarea cauzei către Parchetul General, condus, până marți seară, de Tiberiu Niţu, cel căruia Oprea i-a aprobat coloana oficială, caz considerat ilegal de către procurorii DNA.

În plângere, Oprea cerea să fie lămurite trei aspecte: competenţa procurorilor DNA în soluţionarea cazului său, identificarea celui care a semnat protocolul dintre MAI şi Parchetul General (în baza căruia Tiberiu Niţu a primit coloană oficială), precum şi declasificarea unui ordin al ministrului Internelor din 1999, invocat într-o mărturie dată de un şef din Brigada Rutieră.

CITIŢI ŞI: UPDATE Semnarea protocolului PSD-UNPR de colaborare pentru alegerile locale S-A AMÂNAT

Nu în ultimul rând, întrebat în legătură cu protocolul dintre UNPR şi PSD, Gabriel Oprea a răspuns: „Suntem oameni. Cu toţii suntem oameni. E o zi specială pt mine. Discutăm politică în alte zile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *