Skip to content
Politică

Oprea se pregătește pentru valul de refugiați: „Am decis astăzi să…”

Vicepremierul Gabriel Oprea se pregătește pentru valul de refugiați.

În contextul crizei imigrației cu care se confruntă Europa în acest moment, generalul Oprea a explicat, joi, care sunt măsurile care au fost luate, prin intermediul unei conferințe de presă.

„L-am informat pe presedintele Romaniei, pe primul ministru Victor Ponta despre aceasta sedinta. Europa se confrunta in acest moment cu o criza a imigratiei fara precedent, generata de persoane aflate in nevoie de protectie internationala. La nivel regional s-a creat o presiune. Odata cu aparitia si diversificarea acestui fenomen in statele din proximitatea Romaniei, instituţiile din domeniul securităţii naţionale au monitorizat permanent situaţia din zonă. În prezent, Romania nu resimte o presiune imigraţionistă crescută, ca urmare a orientării migratorilor pe ruta Balcanilor de Vest.
Atât din punct de vedere al trecerii frauduloase a frontierei de stat, cât şi din punct de vedere al solicitărilor de azil, situaţia se menţine în parametrii de anul trecut. Am cerut să avem o atitudine responsabilă. Am decis astăzi să întărim măsurile de securitate la frontiera cu Serbia, pentru a evita riscurile colaterale pe care l-ar avea atragerea Romaniei în fluxul migraţionist. Vom intensifica măsurile de securitate, prin acţiuni comune. Intensificarea cooperării dintre autorităţile naţionale, creşterea capacităţii operative la frontiera cu Serbia. Avem la dispozitie la nivelul intregii tari, 6 centre de cazare pentru solicitantii de azil”, a declarat Gabriel Oprea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *