Skip to content
Politică

Oprea şi Onţanu, în pericol să-şi piardă gradele militare? Un deputat PNL avertizează

" "

Deputatul liberal Dan Cristian Popescu i-a ironizat pe fostul vicepremier Gabriel Oprea şi pe actualul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, pentru faptul că deţin grade militare care se acordă conducătorilor de trupe militare, pe front, fără a fi participat vreodată la vreun conflict pe terenul de luptă:

„Aş vrea să ţinem, cu toţii, un moment de jenă pentru toţi cei care au batjocorit Armata Română acordând sau primind grade militare pe criterii politice”, a declarat demnitarul PNL.

" "
" "

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni, Dan Cristian Popescu a atenţionat că „În ultimii ani, aud şi citesc, la fel ca şi dumneavoastră, despre tot felul de personaje politice şi nu numai, mai mult sau mai puţin cunoscute, care beneficiază de grade militare demne de conducători de trupe în războaie. Oameni care nu au fost o zi în viaţa lor pe front sau nu au comandat unităţi şi mari unităţi, ci doar şi-au dedicat cariera servind interese personale sau de partid, în funcţie de contexte şi conjuncturi. „Eroi” ai negocierilor obscure şi jocurilor de culise dar în niciun caz ai poporului român”, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul PNL.

Dan Cristian Popescu a remarcat că două dintre personajele împopoţonate cu grade sunt primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, şi fostul vicepremier, Gabriel Oprea.

„Sigur sunteţi la curent cu faptul ‎că ambii sunt membri de frunte ai Armatei Române, Neculai Onţanu fiind înaintat în gradul de general-maior – cu două stele în rezervă, iar Gabriel Oprea în gradul de general – cu patru stele în rezervă, deşi nimeni nu ştie cu siguranţă care sunt „meritele deosebite” ale domniilor lor”, a continuat deputatul.

Dan Cristian Popescu a depus luni în Parlament o interpelare către Ministerul Apărării Naţionale, în care a cerut toate documentele şi argumentele care au stat la baza deselor avansări ale lui Onţanu şi Oprea, din anul 2000 şi până în prezent, mai precis din momentul din care aceştia deţin importante funcţii politice.â, precizează epoch-times.ro.

„Aştept cu interes răspunsul instituţiei, la fel cum cred că îl aşteaptă veteranii de război, ofiţerii activi şi în rezervă care au obţinut gradele prin merit şi luptătorii de la revoluţie. Armata, alături de BOR sau BNR, este o prezenţă constantă pe primele locuri ale tuturor sondajelor referitoare la instituţiile în care au încredere românii. Cred cu tărie că sunt instituţii care ţin de esenţa unei societăţi şi care nu trebuie pervertite sau duse în derizoriu”, a mai precizat deputatul PNL.

" "

1 comentariu la “Oprea şi Onţanu, în pericol să-şi piardă gradele militare? Un deputat PNL avertizează

  1. Ar fi bine, da`….nu cred ca se intampla ! Din…..diverse cauze….insurmotabile ….pana dupa alegerile parlamentare, cand UNPR va dispare…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *