Oprea: Vor fi îndepărtate barierele în calea comerţului pentru companiile româneşti care exportă produse agroalimentare

Sursa foto: Facebook/ Ştefan-Radu Oprea

Firmele româneşti vor putea exporta produse agroalimentare în Israel, după ce vor fi îndepărtate barierele în calea comerţului, reprezentate de conformarea la standardele israeliene, a anunţat, vineri, ministrul Antreprenoriatului, Economiei şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, pe propria pagină de socializare. 

Acesta se află într-o vizită de lucru în Statul Israel, alături de premierul Marcel Ciolacu.

„Împreună cu Nir Barkat, ministrul economiei şi industriei (din Israel, n.r.), am stabilit modalităţi precise prin care putem creşte rapid nivelul schimburilor comerciale. Am identificat două direcţii prioritare: industria de apărare şi produsele agroalimentare, în cazul industriei de apărare existând interes din partea companiilor din Israel să investească şi să transfere tehnologie în România, iar în cel al produselor agroalimentare existând interesul de a importa în Israel. Vestea bună pentru companiile româneşti care doresc să exporte în Israel este că vor fi îndepărtate barierele în calea comerţului reprezentate de conformarea la standardele israeliene. Orice produs fabricat în Uniunea Europeană va putea fi comercializat în Israel”, a menţionat Oprea pe Facebook.

Potrivit oficialului, în afara celor două domenii prioritare unde vor fi organizate misiuni economice, prin care companiile din Israel vor vizita România în perioada septembrie – noiembrie, au fost identificate şi alte sectoare cu potenţial rapid de creştere, cum ar fi: IT/Cybersecurity, turism, dar şi comunicaţii şi tehnologia informaţiilor, cu un accent pe colaborarea între Start-up-urile în tehnologie, inclusiv în cercetare-dezvoltare de produse noi.

Datele oficiale arată că, în anul 2023, valoarea schimburilor comerciale între România şi Israel a fost de 953,73 milioane de dolari, din care România a exportat produse în valoare de 776,93 milioane de dolari şi a importat în sumă de 176,80 milioane de dolari.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu se află de joi într-o vizită de lucru în Statul Israel, fiind însoţit de o delegaţie guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, şi deputatul Silviu Vexler.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: