Skip to content
Politică

Oprea vrea să pună mâna pe averea lui Voiculescu. Ce se va întâmpla cu sediile Antenelor

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea vrea să pună mâna pe averea omului de afaceri Dan Voiculescu. Ce se va întâmpla cu sediile Antenelor.

Ministrul Afacerilor Interne a cerut Ministerului Finanțelor să îi dea în administrare sediile Grivco, Intact și ale televiziunilor Antena 1 și Antena 3, imobile care i-au aparținut lui Voiculescu, Oprea invocând lipsa de spațiu cu care se confruntă Internele. La scurt timp de la solicitare, conform unui document obținut de profit.ro, la nivelul Guvernului a fost redactat un proiect de hotărâre în acest sens.

Imobilele au intrat în proprietatea statului, mai exact a Ministerului Finanțelor Publice, în contul prejudiciului estimat la 60 de milioane de euro din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru folosirea influenței politice la privatizarea frauduloasă a institutului și spălare de bani, prin cumpărarea terenului la un preț subevaluat.

Ministrul Oprea a solicitat Finanțelor ca toate aceste imobile, fără excepție, să fie trecute din proprietatea privată a statului în domeniul public al statului și administrarea MAI.

Documentul obținut de publicaţia online citată relevă că solicitarea de transfer a fost formulată pentru imobilele din strada Gârlei 1 D (teren de 29.220 metri pătrați și construcțiile aferente), din strada Gârlei 1B (teren de 4.457 metri pătrați și încă un teren de 3.000 metri pătrați și construcții aferente), precum și de pe șoseaua București-Ploiești 25-27 (teren de 4.184 metri pătrați și imobil cu suprafața desfășurată de 3.140 metri pătrați).

Solicitarea a fost argumentată prin faptul că este necesar să fie asigurate servicii publice la standarde europene, iar ministerul se confruntă cu o lipsă acută de spații pentru desfășurarea corespunzătoare a activității oprative.

Surse oficiale au declarat că proiectul de hotărâre de Guvern nu a intrat încă în circuitul de avizare și că, pentru realizarea transferului, este necesar și avizul Ministerului Justiției.

1 comentariu la “Oprea vrea să pună mâna pe averea lui Voiculescu. Ce se va întâmpla cu sediile Antenelor

  1. Este o spalare de datorie a lui Voiculescu ! Daca bunurile s-ar vinde la pretul pietei suma neacoperita din prejudiciu ar fi imputata tot lui Voiculescu, asa cladirule se iau la pretul supra-evaluarii si se mai da un tun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *