Skip to content
Politică

Oprescu, înapoi la bisturiu. Cum l-au primit colegii de la Spitalul Universitar

Sorin Oprescu (primarul suspendat al Capitalei) s-a întors la bisturiu. Cum l-au primit colegii de la Spitalul Universitar.

După ce a „operat” banii Bucureștiului și a fost arestat pentru luare de mită, Sorin Oprescu s-a întors, de luni, la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), pentru a-și relua exercitarea profesiei de medic chirurg.

Revenirea sa nu i-a încântat pe mulți dintre colegii săi, care au declarat, pentru cetateanul.net, că au serioase îndoieli cu privire la competențele profesionale ale primaruui general suspendat al Bucureştilor.

Revenirea la muncă a lui Sorin Oprescu în spitalul unde a fost manager înainte de a deveni primar general al Capitalei nu i-a bucurat pe colegii lui de la SUUB. Ei spun că edilul suspendat nu ar mai fi trebui să-și desfășoare activitatea de medic decât după ce i se reatestă competențele profesionale.

Potrivit legii 95/2006, republicată (privind reforma în domeniul sănătății), „în cazul în care un medic îşi întrerupe activitatea profesională (…) pe o perioadă mai mare de 5 ani, CMR(Colegiul medicilor din România – n.r.) atestă competenţa profesională a acestuia, în vederea reluării activităţii medicale” (art. 392). Din această cauză, Sorin Oprescu nu ar trebui să-și practice meseria, cel puțin la început, decât sub supravegherea unui alt medic, au afirmat diverşi medici din spital, pentru publicaţia citată.

Citiţi AICI ce „portiţă” i-a permis lui Oprescu întoarcerea în sala de operaţii.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *