Skip to content
Politică

DEZVĂLUIRI Cum sfidează Sorin Oprescu legea

Lucruri incredibile se întâmplă chiar sub supravegherea primarului general, Sorin Oprescu. Mai precis, un fost deputat declarat incompatibil definitiv de către ANI, așadar neavând dreptul să ocupe timp de 3 ani niciun fel de demnitate publică, a fost reinstat șef peste o instituție publică.

Potrivit unei decizii semnate de directoarea Geta Drăgoi, fostul deputat PDL Brânduşa Novac revine în funcţia de director al Circului Globus. Decizia încalcă flagrant deciziile definitive ale instanţelor şi legile în vigoare, întrucât pe 2 octombrie anul acesta, Brândușa Novac a fost condamnată de Curtea Supremă la şase luni de închisoare cu suspendare, cu doi ani și șase luni termen de încercare, pentru conflict de interese.

Dosarul său a fost instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel București, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate. Inspectorii ANI au semnalat în raportul trimis Parchetului că, în perioada 5 decembrie 2006 – 10 aprilie 2008, în calitate de Director/Manager al “Circ & Variete Globus” București, Novac a semnat 11 contracte, în valoare de aproximativ 200.000 euro,  pentru realizarea regiei și scenariilor pentru spectacole cu societatea SIDUS ARTIS S.R.L., societate în cadrul căreia avea calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%, potrivit jurnaliștilor de la Sursazilei.ro.

Pe 15 octombrie anul acesta a avut loc decizia irevocabilă a Curţii Supreme potrivit căreia Brândușa Novac este declarată incompatibilă cu o funcție publică. Prin decizia Curții Supreme, Brândușa Novac nu mai are dreptul să ocupe o funcție publică timp de trei ani.

Cu toate acestea, documentele pentru revenirea fostului deputat PDL la conducerea instituției publice sunt semnate în perioada 16 octombrie – 21 octombrie.

Aşadar, la doar o zi după decizia Curţii Supreme, primarul general Sorin Oprescu semnează o dispoziţie prin care încetează suspendarea din funcţie a Brânduşei Novac. În sprijinul acestei decizii, directoarea Direcţiei Managementului Resurselor Umane din cadrul Primăriei Capitalei, Geta Drăgoi, aduce următorul argument: funcţia de director al Circului Globus nu este funcţie publică.

Acest pretext nu poate fi însă luat în considerare, întrucât statutul Circului Globus este de instituţie subordonată Circului Consiliului General al Municipiului Bucureşti, mai precizează cei de la sursazilei.ro.

1 comentariu la “DEZVĂLUIRI Cum sfidează Sorin Oprescu legea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *