Skip to content
Politică

Oprescu, prins cu mâța-n sac. Ce contracte ar fi semnat pentru Primărie din arest

Detalii halucinante ies la lumină: Oprescu ar fi semnat contracte pentru Primărie din arest!

Astfel, fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu a fost reținut în noaptea de 5 septembrie anul trecut pentru luare de mită și a fost arestat preventiv până pe 29 octombrie.

" "
" "

Însă, se pare că deși se afla în arest preventiv, acesta a semnat patru contracte de prestări servicii cu diferite firme,  două dintre ele în luna mai, altele două în luna august, iar ele au fost înregistrate în Registrul Unic de Contracte al Primăriei București abia în luna septembrie, informeaza Antena3.ro

Mai mult, explicația Primăriei constă în circuitul birocratic prin care a trebuit să treacă aceste contracte până să fie înregistrate.

Unul dintre contracte priveşte distribuţia de flyere pentru un proiect în cofinanţare cu fonduri europene în valoare de 30.000 de lei, un altul este pentru soluţii antipraf în Bucureşti, iar altul prevedea un site web de 15.000 de lei.

Pe 7 septembrie 2015, Sorin Oprescu a fost arestat preventiv, după ce procurorii au găsit suma de 25 de mii de euro în maşina şi casa sa. El a părăsit arestul în luna octombrie.

Totodata, potrivit DNA, în perioada 2013 – 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din instituție.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *