Skip to content
Politică

Oprescu, prins cu mâța-n sac. Lucian Duță, plătit să stea acasă

Caţavencii
" "

Fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu a devenit un bun mentor pentru Lucian Duță, fostul președinte al  Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pe care îl ajută să obțină lunar un salariu de cercetător științific la secția de chirurgie condusă de Oprescu la Spitalul Universitar (SUUB).

Astfel, după ce și-a dat demisia din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în care ar fi încasat, potrivit DNA, o mită de 8,6 milioane de euro, Lucian Duță a continuat să fie plătit, cu circa 2000 de lei, lună de lună, de Spitalul Universitar București, ne-au declarat surse din SUUB. Colegii săi spun că nu l-au văzut, practic niciodată, la muncă.

" "
" "

Pontajele sale le semnează nimeni altul decât Sorin Oprescu, șeful Secției Chirurgie IV de la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).

Ce nu s-a știut până acum este că după ce a demisionat din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duță și-a reluat, în acte, postul de cercetător, funcție pentru care încasează circa 2000 de lei pe lună. Colegii spun că nu l-au văzut, practic, niciodată la serviciu, potrivit Cetateanul.net

Prezența lui Duță este un secret bine păstrat – el nu figurează pe pagina de Internet a spitalului ca făcând parte din secția IV Chirurgie.

Secretul a fost păstrat atât de bine încât colegii de la alte secții de chirurgie din Spital nu știu că Duță lucrează acolo. „Cred că vă înșelați, domnul Duță nu a mai lucrat niciodată la SUUB după ce a ajuns președintele CNAS. L-aș fi văzut, am fi știut, cred, și noi”, ne-a declarat un chirurg de la o altă secție din Spital.

„Este o sfidare la adresa noastră, a celor care ne îngrijim aici de sănătatea a mii de bolnavi! De cinci ani de zile, Lucian Duță este pontat ca făcând parte din secția noastră, fără să dea, practic, pe la serviciu, decât o dată la o lună sau două. Chiar dacă este încadrat cercetător științific și nu are voie să opereze sau să fie medicul curant al unui pacient nu cred să mai fie cineva în spital în situația lui – să fie plătit fără ca măcar să treacă pe la serviciu!”, au declarat mai mulți chirurgi din secția în care lucrează Duță.

1 comentariu la “Oprescu, prins cu mâța-n sac. Lucian Duță, plătit să stea acasă

  1. La fel se intampla si cu iubita lui Duta, Sofian Simona Maria, incadrata ca sef Centru Conferinte la World Trade Center Bucuresti, de insusi Sorin Oprescu in vremea cand era primar. Aceasta, avand o istorie bogata in a avea relatii la varf, actualmente este in relatii foarte apropiate cu administratorul special WTCB, Pavel Avramoiu. Acesta din urma, indragostit de Sofian, accepta orice din partea Mariei, asa cum este cunoscuta la WTCB, inclusiv in a-i face o firma Carpathian Business Development, unde asociata mai este o alta apropiata intima a lui Avramoiu, Mihaela Semenescu. In felul acesta, cele 2 amante sunt intretinute cu banii ce intra din WTC in Carpathian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *