Skip to content
Politică

Oprișan dă semnalul răscoalei în PSD. Cum răspunde Dumitru Buzatu apelului baronului de Vrancea

INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu reacționează după ce colegul său de partid, Marian Oprișan a solicitat, marți, în ședința CEx organizarea unui Congres până la finalul anului, pentru desemnarea unui nou lider PSD.  Acesta a declarat, miercuri, pentru PSNews.ro că nu este posibilă o astfel de organizare deoarece partidul funcționează conform unor reguli.

”Nu, nu, este o  întreagă poveste, a început să devină absurd, ce desemnare. Noi avem niște reguli statutare și în funcție de aceste reguli statutare președinții partidului își exercită mandatul după care se organizează alegeri. Când se organizează alegeri , aceea care doresc, și eu nu doresc acest lucru, candidează pentru diferitele funcții în partid. Ori lucrul acesta nu s-a discutat până acum”, a afirmat social-democratul.

Chestionat în legătură cu ce l-a determinat pe vicepreşedintele PSD Marian Oprişan să facă solicitarea, care este în defavoarea lui Dragnea, politicianul a afirmat că: ”E părerea domnului Oprișan” care nu reprezintă o oportunitate în momentul de față pentru partid.

”E părerea domnului Oprișan, sunt foarte multe păreri într-un partid mai mărișor așa, cum este PSD, n-a fost împărtășită de ceilalți participanți la dezbaterea respectivă, în așa fel încât domnul Oprișan poate s-o păstreze, poate s-o modifice, poate s-o abandoneze. În momentul ăsta nu văd ca o asemenea părere să captiveze  o parte importantă din PSD avem alte priorități acum: prioritățile de guvernare, organizarea alegerilor, câștigarea acestora și tot așa mai departe. (…) A exprimat o opinie și din acest punct de vedere nu trebuie să facem un caz  (…) Deocamdată s-a considerat că o asemenea idee nu este de pus în practică”, a explicat Dumitru Buzatu.

Reamintim că vicepreşedintele PSD Marian Oprişan i-a transmis lui Liviu Dragnea, în şedinţa CEx al PSD, că nu este „stăpânul partidului”, ci doar preşedintele, cerând organizarea unui Congres până la finalul anului pentru alegerea unei noi conduceri a formaţiunii. Nemulţumirea lui Oprişan a venit din cauza faptului că Liviu Dragnea l-a propus pe Dan Suciu pentru Ministerul Dezvoltării şi pe Răzvan Cuc pentru cel al Transporturilor, spunând-i liderului PSD că nu poate lua decizii de unul singur ca şi cum ar fi „stăpânul partidului”.

Întrebat cum ar descrie relaţia pe care o are cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a răspuns: „O relaţie principială. Instituţională. Liviu Dragnea de când a ajuns la Bucureşti s-a cam metamorfozat în preşedintele partidului cu anumite valenţe. Mai face şi el din când în când pe stăpânul partidului„.

 Cererea lui Oprişan nu a fost votată în CEx al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *