Skip to content
Politică

Oprișan NU exclude SUSPENDAREA lui Iohannis: ”Nu-mi trece prin cap că poate să nu respecte decizia CCR!” EXCLUSIV

observator.tv

Baronul PSD-ist de Vrancea – l-am numit pe Marian Oprișan, vicepreședinte al partidului celor trei trandafiri – nu exclude, în exclusivitate pentru PSnews.ro, o suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dacă șeful statului nu va respecta decizia judecătorilor CCR și nu o va revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar insistă că această oportunitate va fi discutată în partid doar după publicarea motivației Curții și în funcție de poziția oficială a Palatului Cotroceni.

Întrebat dacă CEx-ul PSD a discutat despre strategia pe care o va adopta partidul în eventualitatea în care Klaus Iohannis nu o va revoca pe șefa DNA, Oprișan a precizat: ”Mie nici măcar nu-mi trece prin cap posibilitatea ca președintele României să poată să nu respecte o decizie a CCR!”PSnews.ro vă prezintă avertismentul baronului de Vrancea.

Ce nu-i trece prin cap lui Oprișan

”Eu sunt un politician responsabil și am văzut multe, așa că nu văd de ce m-aș pronunța ca voi, jurnaliștii, despre orice și oricând. Eu sunt responsabil și aștept motivarea oficială a CCR, o consult și abia după aia vorbim despre acest subiect. Acum, ce să vă spun? Vă mărturisesc că mie nici măcar nu-mi trece prin cap în acest moment că președintele României ar putea fi în stare să încerce să nu respecte o decizie a Curții Constituționale, care, o știm cu toții, este obligatorie pentru toată lumea. Păi… unde ajungem  dacă președintele țării care este garantul Constituției nu respectă Constituția?”, a întrebat Oprișan.

Suspendarea lui Iohannis?

Chestionat cu privire la eventualitatea unei viitoare suspendări a președintelui Klaus Iohannis, dacă acesta nu va respecta decizia CCR, Oprișan nu a exclus un astfel de scenariu. ”Nu discutăm despre suspendarea șefului statului acum, până nu consultăm motivația deciziei CCR și până nu vedem ce va face președintele Klaus Iohannis, ce poziție va adopta. După aceea, vom vedea. Haideți să așteptăm desfășurarea evenimentelor. De ce să nu fim răbdători? De ce să nu credem că șeful statului este de bună-credință? Haideți să-i acordăm încă circumstanțe pozitive lui Klaus Iohannis, fiindcă până acum nu a apărut motivația deciziei CCR și trebuie să o așteptăm cu toții. Dar, repet, mie nici măcar nu-mi trece prin cap posibilitatea ca președintele României să poată să nu respecte o decizie a CCR. Încă cred că așa ceva nu poate exista”, a declarat Marian Oprișan, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *