Skip to content
Politică

Oprișan, tăios după Congresul PSD: Domnule Dragnea, domnule Ponta…

Președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat, duminică, la Congresul extraordinar al partidului, modificarea legii incompatibilităților aleșilor locali, pe care a catalogat-o drept „blestemată”. În acest context, Oprișan a cerut și repornirea procesului de descentralizare.

„Înțelegem integritatea, nevoia de curățenie, dar trebuie să înțelegem și nevinovăția și abuzul. Modificați — pentru că vă cer de trei ani acest lucru — această blestemată lege a incompatibilităților din România, care a făcut numai necazuri și românilor și administrației din România!”, a spus Oprișan.

în același timp, președintele PSD Vrancea a vorbit și despre descentralizare: „Domnule Dragnea, domnule Ponta, haideți să terminăm cu ipocrizia în România! Nu putem ține primari, președinți de consilii județene, directori de direcții, angajații administrației publice locale cu salarii de mizerie ca să vehiculeze milioane de euro”.

Pe de altă parte, Oprișan a ținut să sublinieze că asocierea PSD cu comunismul este inventată de adversarii politici.

„Cum să acuzi PSD de comunism când, în frunte cu Ion Iliescu, eu, pe 21 decembrie, am plecat la București să dăm jos acel regim comunism din România? (…) A asocia PSD cu comunismul este cea mai mare porcărie pe care am auzit-o vreodată. Noi am dat regimul comunist jos și tot ce reprezenta el rău în țara noastră”, a afirmat Oprișan.

Social-democratul a precizat că nu candidează la nicio funcție în conducerea centrală a PSD, deoarece are un proces pe rol.

„Cred în lupta anticorupție, dar cred că lupta aceasta poate fi schimbată numai schimbând sistemul, legile și principiile de funcționare ale societății. Putem aresta oricâți politicieni vrem, vor veni alții care vor face exact aceleași greșeli, pentru că sistemul este greșit, legile sunt greșite și datoria noastră, chiar dacă nu am făcut-o în ultimii ani, este să schimbăm legile (…), ca legea să-i protejeze pe oameni”, a arătat social-democratul, menționând că nu este vorba de afectarea capacității unor instituții de a lupta împotriva corupților.

2 comentarii la “Oprișan, tăios după Congresul PSD: Domnule Dragnea, domnule Ponta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *