Skip to content
Politică

Opt persoane reţinute în Capitală, într-un dosar de evaziune

Poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au făcut, vineri, percheziţii pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, care ar fi cauzat un prejudiciu de 57 de milioane de lei, opt persoane fiind reţinute.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Capitalei au pus în aplicare, vineri, 18 mandate de percheziţie domiciliară şi 10 mandate de aducere, pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit că doi dintre suspecţi ar fi contractat în numele a două societăţi comerciale mai multe lucrări de construcţii, pe care, ulterior le-ar fi subcontractat pentru sume de bani mult mai mici sau le-ar fi executat chiar cu angajaţii proprii, informează mediafax.ro.

În vederea diminuării obligaţiilor fiscale, aceştia ar fi înregistrat achiziţii fictive de la 12 societati comerciale, transferând astfel sumele de aproximativ 114.000.000 de lei, 5.000.000 de euro şi 506.000 de dolari americani, bani care ulterior ar fi fost retraşi in numerar prin intermediul altor societaţi cu comportament de tip fantomă.

Sumele de bani astfel obţinute, ar fi fost introduse în alte circuite economice şi financiare, în vederea disimulării şi ascunderii originii fondurilor, folosindu-se în acest sens atât societăţi comerciale de tip fantomă, cât şi societati de tip offshore.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a fost estimat la aproximativ 57 de milioane de lei.

Poliţia Capitalei continuă cercetările în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu opt bănuiţi în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *