Skip to content
Politică

Optimism în PSD înainte de testul Guvernului Cîțu. Cum arată ultimele calcule

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat pentru PS News că în acest moment șansele moțiunii de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu sunt egale atât pentru opoziție, cât și pentru Executiv.

„Șansele moțiunii sunt de 50 la 50. Dacă vor fi lăsați să voteze cei de la putere se poate ca moțiunea să treacă, dar dacă nu vor fi lăsați atunci avem o diferență de maxim 20 de voturi. Nu am auzit discuții din coaliție vis-a-vis de prezența acestora la votul moțiunii de cenzură, acestea au avut loc între membrii Camerei Deputaților și cei din Senat, dar până la urmă va fi o decizie politică a partidelor din coaliția de guvernare și suntem foarte curioși să vedem dacă vor fi lăsați să voteze sau nu.

În ceea ce privește rezultatul votului final al moțiunii de cenzură sunt optimist-bine temperat, pentru că este nevoie să ne bazăm pe un optimism bazat pe realități totuși, spune Radu Oprea.

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună dezbat şi votează marţi prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, mai sunt necesare 18 voturi pentru ca moţiunea să treacă, în condiţiile în care toţi parlamentarii social-democraţi vor fi prezenţi în plen. PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor. În ceea ce priveşte parlamentarii coaliţiei, premierul Florin Cîţu a reiterat că aceştia nu vor vota la moţiune. USR PLUS a avut o ezitare luni, anunţând întâi că senatorii şi deputaţii formaţiunii vor vota, dar împotriva moţiunii, ulterior, revenind aupra deciziei şi anunţând că se vor conforma decizie luate în coaliţie de a nu vota.

PSD ÎN MOŢIUNEA DE CENZURĂ – ”Aţi scumpit viaţa oamenilor ca să puteţi trăi voi pe picior mare! Aţi bătut un record ”fantastic”! Asta aţi făcut!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *