ORA DE IARNĂ 2023. Data când România va schimba fusul orar

Și în  2023, România va trece la ora de iarnă, deși se vorbea la nivel european despre uniformizarea fusului orar. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, ceea ce înseamnă că vom dormi mai mult.

Pe de altă parte, există și părți „negative”, să le spunem așa, căci specialișrtii vorbesc despre cum ne influențează sănătatea trecerea la ora de iarnă.

Când vom trece la ora de iarnă în 2023

În 2023, trecerea la ora de iarnă va avea loc în ultima zi de duminică a lunii octombrie. Atunci, ora 04:00 dimineața va deveni ora 03:00, ceea ce înseamnă că ziua de 29 octombrie va avea 25 de ore.

Așadar, în ultimul weekend din luna octombrie România va trece la ora de iarnă, iar ceasurile se vor da înapoi cu o oră.

De altfel, este știut faptul că trecerea la noul fus orar se face an de an în ultimul weekend din octombrie, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Potrivit Convenţiei fusurilor orare, ceasurile de pe Terra indică acelaşi minut şi aceeaşi secundă peste tot globul, dar diferenţele provind din faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus. Ora exactă pe Pământ se dă de la meridianul de zero grade, în sens pozitiv către est, acesta trecând prin localitatea britanică Greenwich.

Citește mai mult pe gandul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: