Ora de iarnă 2024. Când se dau ceasurile cu o oră înapoi

Sursa foto: pixabay

Ora de iarnă 2024. Când se dau ceasurile cu o oră înapoi. Se mai schimbă ora anul acesta? Au tot existat discuții la nivel european pe această temă.

Trecerea la ora de iarnă 2024 se face în ultima duminică din luna octombrie. Astfel, anul acesta, trecerea la ora de iarnă se va face în noaptea de 26 spre 27 octombrie, când ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, marcând o zi cu 25 de ore.

Această practică a fost introdusă pentru a maximiza lumina naturală în timpul iernii, însă impactul asupra organismului poate fi semnificativ, afectând somnul, starea de bine și ritmurile circadiene.

Amintim și faptul că Ora de iarnă a fost introdusă pentru a valorifica mai bine lumina naturală pe timpul iernii. Acest concept permite ca diminețile să fie mai luminoase, dar serile se lasă mai devreme. În România, ora de iarnă a fost reintrodusă din 1979 și continuă să fie implementată anual. În 2024, ora se va schimba pe 27 octombrie, când la ora 04:00 ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, oferind o oră suplimentară de somn.

Astfel, în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024, România va trece oficial la ora de iarnă. Această tranziție poate părea ușoară la prima vedere, însă impactul asupra rutinei zilnice și al organismului poate fi mai mare decât anticipăm.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: