Skip to content
Economic Știri

Orange va contesta în instanță sancțiunile primite de la Consiliul Concurenței: Am fost sancționați pentru că am stopat practici comerciale înșelătoare

Converge! Network Digest

Consiliul Concurenței a anunțat ieri amendarea liderului pieței de telecomunicații mobile din țara noastră, Orange România, pe care l-a acuzat de abuz de poziție dominantă.

Autoritatea de concurenţă a constatat că, în perioada 2011-2015, operatorul de telefonie a limitat accesul companiei Simplus Invest SRL la reţeaua sa de telefonie mobilă, blocându-i activitatea de transmitere a mesajelor comerciale către/de către clienţii Orange.

PSNews a luat legătura cu reprezentanții Orange România, pentru a afla care este poziția operatorului de telefonie mobilă, în fața acuzațiilor emise de Consiliul Concurenței.

Orange România a fost sancționată de către Consiliul Concurenței pentru reacția legitimă și justificată de a stopa practicile comerciale înșelătoare ale unui furnizor de servicii. Reamintim că demersurile de stopare a comportamentelor frauduloase reprezintă  o practică recomadată și aplicată în România și la nivel european”, se arată în comunicatul remis redacției.

Respectul pentru client și lege sunt principii fundamentale ale activității Orange. Suntem hotărâţi să ne protejăm în mod legal clienții ori de câte ori interesele acestora vor fi afectate. Orange va folosi toate mijloacele legale pentru a contesta această sancțiune”, au declarat, în exclusivitate pentru PSNews, reprezentanții Orange România.

În cadrul investigaţiei, Autoritatea de Concurenţă a constatat mai multe fapte ale Orange prin care a limitat accesul Simplus la reţeaua sa, cum ar fi: refuzul de a deschide noi servicii comerciale prin alocarea unor noi numere scurte, respectiv închiderea anumitor numere scurte.

Companiile mari, care deţin poziţii dominante, trebuie să aibă un comportament nediscriminatoriu faţă de partenerii lor şi să creeze proceduri clare, transparente şi rezonabile pentru situaţiile ce justifică o limitare a accesului la reţeua sa”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *