Skip to content
Politică

Orașul Buzău va fi conectat cu Autostrada Moldovei A7, anunţă ministrul Transporturilor

Facebook

Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale.

”Municipiul Buzău va fi conectat cu Autostrada A7! Drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei şi Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autorităţile locale! CNAIR și Primăria Municipiului Buzău au semnat astăzi un Protocol de Colaborare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construirii a trei tronsoane ale acestui drum”, a transmis Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, drumul de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău va avea o lungime de aproximativ 9 kilometri. „Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4 ale acestui proiect. Începând de astăzi, CNAIR și Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării. Contractul este finanțat prin POIM 2014-2020. Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027. Protocolul semnat astăzi este cel de al 40-lea document semnat cu autoritățile locale, de când am preluat mandatul de ministru al Transporturilor și Infrastructurii”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și șeful CNAIR, Cristian Pistol, au participat, marți, la Buzău la semnarea unui protocol între Primăria Buzău și CNAIR pentru drumul de legătură între municipiu și A7.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *