Skip to content
Economie

Orașul din România în care se mănâncă cel mai bine

tripadvisor.com

România reprezintă o țară apreciată de mulți turiști străini, care aleg să ne viziteze nu doar pentru a admira obiective turistice celebre, ci și pentru experiențele culinare. Dintre toate, orașul în care se mănâncă cel mai bine ar putea să fie considerat un punct de bifat pentru orice turist în România. Mai cu seamă că se clasează în top 10 astfel de locații din Europa. Atunci când ne gândim să vizităm propria țară ne rezumăm adesea la stațiunile turistice de pe litoral sau de la munte. Însă România se mândrește și cu alte atracții speciale, printre care se numără și orașul aflat în top 10 locații europene în care se mănâncă cel mai bine. Un clasament realizat de către CIA Landlords, o companie de asigurări din Marea Britanie, dezvăluie ce oraș din țara noastră a primit această titulatură, arată Impact.

Calitatea preparatelor, precum și diversitatea și accesibilitate ofertelor culinare din România se regăsește în topul celor mai apreciate 10 orașe din Europa în care se mănâncă cel mai bine. În realizarea clasamentului, compania de asigurări a luat în calcul numărul de restaurante pe cap de locuitor, precum și prețul mediu al unui meniu, alături de raportul restaurantelor vegane din oferta gastronomică. Podiumul orașelor din Europa în care turiști și localnicii se bucură de preparate delicioase și restaurante diverse începe cu Lisabona. Capitala Portugaliei reunește cele mai numeroase restaurante și localuri în care se mănâncă excepțional.

De asemenea, oferta este una accesibilă, un meniu pentru o persoană costând în medie 14 euro. Topul trei este completat de orașe precum Florența, din Italia, și Atena, din Grecia. Pe de altă parte, țara noastră se poate și ea mândri cu prezența în acest top al locurilor din Europa unde se mănâncă bine. Orașul Galați din România se află pe poziția a șasea, având 57 de restaurante la 304.000 de locuitori. Dintre aceste localuri, 12 prezintă și oferte vegane, un obicei alimentar aflat într-o continuă ascensiune în rândul populației. Totodată, topul, în care se regăsesc 92 de orașe europene, remarcă și alte șase locații românești.

Al doilea oraș românesc din clasament este Timișoara, pe locul 18, în timp ce restul sunt: Cluj-Napoca (21), București (41), Craiova (47), Iași (62) și Constanța (65). În topul celor zece cele mai apreciate orașe europene pentru oferta gastronomică se numără Valencia (Spania) pe locul 4, Barcelona (Spania) pe locul 5, Sevilla (Spania) pe locul 7, Palma de Mallorca (Spania) pe 8, Salonic (Grecia) pe 9 și Alicante (Spania) pe 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *