Skip to content
Societate

Oraşul din România unde au aterizat doar trei pasageri în luna ianuarie. Unde au fost creșteri de 180 la sută

aeroportoradea.ro

Traficul de pasageri pe aeroporturile din România este în creştere, odată cu trecerea prin pandemie. Dacă anul 2020 a fost unul dintre cele mai slabe, aerogările încep să îşi revină în anul 2022.

Aeroportul Internaţional Iaşi este pe locul II naţional ca număr de pasageri în luna ianuarie a anului 2022 , după ce aerogara ieşeană a înregistrat o creştere de 180% a pasagerilor faţă de aceeaşi lună a anului 2021.

Potrivit datelor de trafic transmise de Asociaţia Aeroporturilor din România, aeroportul din Iaşi se menţine pe locul al doilea în rândul aeroporturilor regionale din ţară, după Cluj-Napoca. În luna ianuarie 2022, Aeroportul Iaşi a fost tranzitat de 53.756 de persoane, avansul fiind de aproximativ 180 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost 19.231 de călători.

Suntem pe acelaşi loc fruntaş şi la numărul de pasageri care au folosit rutele internaţionale (44.163) în prima lună din acest an, şi pe locul al treilea, după Cluj şi Timişoara, ca număr de călători transportaţi pe cursele interne (9.544), în aceeaşi perioadă. La nivel naţional, conform cifrelor publicate de Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR), s-a călătorit mai mult în prima lună din acest an, comparativ cu ianuarie 2021, fiind raportată o creştere a traficului de 161%”, au transmis reprezentanţii Aeroportului Iaşi.

După aeroporturile Otopeni, Cluj şi Iaşi, în clasament urmează Timişoara, cu 46.466 pasageri în luna ianuarie şi Suceava, cu 31.731 pasageri.

La celălalt capăt al clasamentului se află Băneasa, cu 433 de pasageri, Arad, cu 31 de pasageri şi Tulcea, cu doar 3 pasageri, în luna ianuarie, informează adevarul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *