Skip to content
Opinii & Analize

Orașul paralel: oamenii mor în spitale, Nicușor Dan se joacă pe Arena Națională

Bucureștiul este cel mai afectat oraș din România în valul patru al pandemiei coronavirus, dar autoritățile nu iau nicio măsură pentru a împiedica răspândirea virusului. În timp ce sute de persoane mor zi de zi în spitale, Nicușor Dan, primarul capitalei, organizează un concurs internațional de jocuri video pe Arena Națională, arătând că nu are nicio preocupare pentru viețile cetățenilor.

Primarul din București este mai preocupat de bani decât de sănătatea oamenilor și spune că acest eveniment de jocuri aduce „prestigiu și vizibilitate” orașului. Și are dreptate. Toți concurenții din străinătate vor vedea că primăria București nu a pregătit spitalele, Guvernul nu a cumpărat nici măcar medicamente, nu mai sunt locuri libere în spitale, nu se anulează evenimentele inutile precum acest concurs, școlile se închid, în apartamentele oamenilor nu e căldură și apa caldă. Dacă mai lasă doamna Armand niște gunoaie pe străzi, să avem vizibilitate până la capăt, ar fi o imagine completă. Zona Arenei Naționale e una dintre cele mai urâte, fiind aglomerată de shaormerii cu produse suspecte, spălătorii auto, o linie de tramvai plină de gropi. Adică are cu ce să se mândrească Nicușor Dan. Mai lipsește un incendiu în spitale, să avem vizibilitate în mass media internațională.

Dacă un jucător străin va avea virusul Covid19, unde îl va interna Nicușor Dan, în condițiile în care românii nu mai au locuri în spitale? Chiar dacă nu vor participa spectatori la eveniment, ceea ce înseamnă că organizatorii nu vor avea profit, vor fi mii de persoane care se ocupă de organizare și de participanți. Concursul este organizat pe Arena Națională, deci pentru a gestiona toată situația ai nevoie de mii de oameni care amenajează scena, instalează ecranele, verifică sunetul etc. Toți aceștia riscă să plimbe virusul de la unul la altul, pentru că București este cel mai mare focar Covid19 din UE. Organizatorii se vor duce acasă, la părinții și bunicii lor și le vor da virusul, iar jucătorii se vor întoarce cu virusul în țările lor și riscăm să infectăm toată Europa. Pandemia coronavirus a izbucnit în Italia după un meci de fotbal în Champions League. Dacă astăzi Italia și Franța au un număr mic de cazuri se datorează, în primul rând, restricțiilor introduse pentru a identifica cazurile pozitive și a le izola.

Cetățenii și politicienii din România nu trăiesc niciodată în aceeași țară. Și chiar și în această criză, oamenii sunt lăsați să se descurce singuri. Scapă cine poate în București, pentru că Nicușor Dan e interesat de jocuri video. Măsurile se iau când deja e totul foarte târziu și sunt aplicate haotic fără niciun efect.

Deși de o lună nu mai sunt locuri suficiente în spitale, abia pe 12 octombrie Nicușor Dan s-a gândit să aloce bani pentru containerele din Pipera, care sunt considerate „spital” Covid19. În realitate, am progresat de la corturile Armatei, la containerele în care sunt transportate mărfurile. Nici în aceste containere nu va fi căldură sau apă caldă, iar instalațiile de aer condiționat nu vor putea face față la temperaturi de zero grade. În rest, nicio măsură din partea primăriei.

Important e că a pus panseluțe în Cișmigiu, chiar în octombrie, iar la primul frig vor muri plantele imediat și la primăvară va trebui să plătească pentru alte flori. Problema în Cișmigiu era fix lipsa panseluțelor, nu băncile rupte și învechite, gropile, gunoiul, podul rupt, păsările. Va înflori Cișmigiul cu panseluțe.

Capitala României a ajuns condusă de un politician care a uitat toate promisiunile și trăiește într-un oraș paralel. S-a înconjurat de prietenii săi ong-iști și de un an de zile ne minte că face bugetul, că are datorii, deși Primăria București e cea mai bogată din țară, iar zona București are un PIB de peste 50 de miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *