Skip to content
Politică

Oraşul Washington acceptă cu regret portul armelor de foc în public

Consilierii municipali ai capitalei federale americane Washington DC au votat marţi în unanimitate, însă cu regret o nouă lege care autorizează locuitorii şi vizitatorii să poarte arme de foc în stradă, cu condiţia ca ele să nu fie vizibile, relatează AFP.

Această măsură a fost adoptată pentru a înlocui o veche reglementare care interzicea portul armelor de foc în public, o lege care a fost considerată în iulie de către un judecător federal ca fiind contrară Constituţiei americane, conform agerpres.ro.

Noi nu vrem cu adevărat să permitem portul armelor de foc în Districtul Columbia, însă cu toţii ştim că trebuie să ne supunem deciziei tribunalului„, a declarat consiliera Muriel Bowser.

Judecătorul Frederick Scullin a apreciat în iulie că interdicţia de a purta arme de foc în public la Washington de către un individ, în afara domiciliului său, legea cea mai restrictivă din Statele Unite, nu respectă Constituţia americană.

Oraşul Washington este situat între statele Virginia, care autorizează persoanele să poarte arme de foc în public, şi Maryland, care a impus reguli mai stricte în acest domeniu.

În prezent, 44 din cele 50 de state americane permit populaţiei să poarte arme de foc în public.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *