Skip to content
Politică

Orban: 11 septembrie 2001, una dintre cele mai întunecate pagini din istorie. Este important să ne amintim această zi

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că este important ca oamenii să îşi amintească ziua de 11 septembrie 2001 „nu numai pentru a onora victimele nevinovate, tragedia familiilor afectate de atacuri, eforturile excepţionale ale salvatorilor, pentru a blama violenţa orbească şi terorismul sub toate formele sale, dar şi pentru a înţelege lumea”.

Între evenimentele care au schimbat lumea contemporană, atacurile teroriste care în urmă cu douăzeci de ani au distrus World Trade Center rămân încărcate de semnificaţii pe care încă le mai descoperim.

Miile de victime, atrocitatea atacului, modul în care acesta a ţintit simboluri importante pentru întreaga civilizaţie occidentală, lanţul de evenimente care a urmat au înscris data de 11 septembrie 2001 ca una dintre cele mai întunecate pagini din istorie„, afirmă Ludovic Orban, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

El adaugă că violenţa şi terorismul trebuie condamnate.

Este important să ne amintim această zi nu numai pentru a onora victimele nevinovate, tragedia familiilor afectate de atacuri, eforturile excepţionale ale salvatorilor, pentru a blama violenţa orbească şi terorismul sub toate formele sale, dar şi pentru a înţelege lumea din jurul nostru„, susţine liderul PNL.

Orban citează un discurs al fostului preşedinte american George W. Bush.

Când mă gândesc la 11 septembrie 2001, alături de durerea pentru victimele atacului, pentru mine rămân vii cuvintele preşedintelui George W. Bush, care îmi dau deopotrivă curaj şi speranţă.

Parafrazându-i memorabilul discurs, el a afirmat că atacurile teroriste pot zgudui fundaţia celor mai mari clădiri, dar nu pot atinge fundaţiile pe care este clădită civilizaţia modernă. Să ne asigurăm cu toţii, în fiecare zi, prin tot ceea ce facem, că aceste cuvinte rămân adevărate”, încheie Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *