Skip to content
Politică

Orban a fost achitat în primă instanță, dar nu scapă de DNA. Amănuntul esențial de la fond

radiocluj.ro

Ex-ministrul PNL al Transporturilor Ludovic Orban a fost achitat la fond, dar nu scapă de Direcția Națională Anticorupție (DNA). Vedeți mai jos un amănunt esențial din prima instanță care l-a judecat pe fostul deputat care candidează pentru președinția Partidului Național Liberal la Congresul de pe 17 iunie.

Ludovic Orban a fost declarat nevinovat de coruptie si achitat in prima instanta, insa procurorii DNA insista ca politicianul sa fie pedepsit pentru ca i-ar fi cerut ilegal bani omului de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru campania locală din București, scrie Știrileprotv.ro.

Un rol decisiv in soarta liberalului l-ar putea avea chiar motivele invocate de primul complet de judecata. Magistratii sunt de parere ca „o persoana potenta financiar”, ca Tiberiu Urdareanu, „nu poate fi dominata de un lider politic”. Ludovic Orban a fost achitat in prima instanta pentru acuzatia ca si-ar fi folosit influenta de lider PNL ca sa il convinga pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu sa ii dea pe ascuns 50.000 de euro. Potrivit DNA, banii urma sa fie dati sefilor unor posturi de televiziune pentru ca liberalul sa isi promoveze imaginea de candidat la Primaria Capitalei.

Totuși, amănuntul care nu trebuie trecut cu vederea este acela că decizia de achitare de la fond nu a fost unanima, ci a fost luată cu un scor de 2 la 1: judecătorii Daniel Grădinaru şi Geanina Arghir au hotărât că Ludovic Orban trebuie achitat, în timp ce magistratul Ștefan Pistol a făcut opinie separată, optând pentru condamnarea fostului ministru la 1 an de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei. Si procurorii DNA insista ca Ludovic Orban sa fie condamnat. Procesul se va relua in septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *