Skip to content
Politică

Orban a rupt tăcerea despre ofensiva momentului anti-Zamfir. Îl dă afară din PNL? EXCLUSIV

psnews.ro

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a rupt tăcerea despre ofensiva momentului împotriva proiectului de lege inițiat de către senatorul PNL Daniel Zamfir legat de plafonarea dobânzilor.

Fostul deputat a acordat joi seară o declarație pentru PSnews.ro, în care a clarificat – chiar dacă după multe insistențe ale noastre (așa cum puteți citi mai jos) – originea demersului unuia dintre propriii consilieri (Bogdan Glăvan, profesor de economie la Universitatea Româno-Americană) de a îndemna parlamentarii puterii să NU susțină demersul legislativ al lui Zamfir. Mesajul a fost publicat tot joi pe Facebook de către deputatul PSD Liviu Pleșoianu.

CITIȚI ȘI: PNL face campanie împotriva unui liberal: Pleșoianu, dezvăluire șocantă EXCLUSIV

Chiar de la început, Orban a ținut să precizeze că inițiativa i-a aparținut lui Glăvan, pe care l-a elogiat pentru cariera de economist și de cadru didactic universitar

„Asta e o inițiativă a domnului Glăvan. Domnul Glăvan e profesor universitar, e un om cu un standing profesional… Chiar dacă e consilierul meu personal, poate să aibă orice fel de inițiativă în sensul susținerii unor idei, a unor principii… Acuma, chiar sunt de acord. De altfel, noi, ca și partid, am votat în Biroul Politic Național, am mandatat parlamentarii să nu susțină acest proiect de lege, să voteze împotriva proiectului de lege”, a declarat președintele PNL pentru PSnews.ro.

Întrebat dacă Bogdan Glăvan s-a consultat cu el înainte să trimită mesajul prezentat de către Pleșoianu, liderul liberal a încercat să ocolească răspunsul: „Probabil domnul Glăvan nu i-a trimis numai unui singur parlamentar, ci le-a trimis tuturor. Dar orice cetățean poate să-și exprime opinia față de orice proiect de act normativ – cu atât mai mult cu cât este profesor de economie”.

Noi am insistat, dar Ludovic Orban a avut o nouă eschivă: „Exprimarea poziției n-a făcut-o la solicitarea mea. Sigur că noi am discutat pe tema asta în repetate rânduri și, ca liberali care susținem principiile economiei de piață, normal că nu suntem de acord cu un astfel de act normativ”.

A treia încercare, în schimb, a fost cu noroc: Ludovic Orban a replicat că nu i-a fost solicitat un acord expres de către consilierul personal.

„Dumneavoastră mă interogați sau…? Dumneavoastră puteți să-mi puneți altă întrebare; eu o să vă răspund exact ceea ce consider. Nu mi-a cerut un acord expres pe chestiunea asta. Pe de altă parte, nici nu avea nevoie de un acord expres din partea mea. V-am zis: e un om cu standing profesional, cu carieră, cu o bogată activitate jurnalistică și chiar are ce spun în domeniul respectiv”, a afirmat Orban.

În încheiere, l-am întrebat pe Ludovic Orban ce gânduri are cu Daniel Zamfir: îl exclude sau nu din PNL? Nu de alta, dar însuși cel dintâi avertiza în legătură cu această posibilitate la finele lunii ianuarie. Totuși, fiindu-i solicitată o poziție tranșantă, șeful PNL-iștilor a ales aceeași cale a eschivei: „Nu vă răspund la întrebarea asta”.

Ultima noastră insistență (legată de oferirea cel puțin a unui indiciu cu privire la soarta lui Zamfir) a primit următoarea replică din partea lui Orban: „Nu vă pot da niciun indiciu, dar, dacă se va întâmpla ceva, cu siguranță veți afla”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *