Skip to content
Politică

Orban, ACUZAȚII fără perdea: Dragnea a DECIS reprimarea violentă a mitingului din 10 august! EXCLUSIV INTERVIU

RFI Romania

Președintele PNL – l-am numit pe Ludovic Orban – susține,  într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PSnews.ro, că decizia dispersării violente a celor peste 100.000 de români care au protestat pașnic în Piața Victoriei, pe 10 august, ”a venit de la vârful puterii, chiar de la Liviu Dragnea”.

De asemenea, Orban avertizează că și șeful ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, este responsabil pentru violențele din Piața Victoriei, deoarece gravele incidente au  fost declanșate în fața Guvernului pe care-l susține. Vă prezentăm pasajele în care președintele PNL a dezvoltat aceste aspecte.

Reporter: De ce s-a evaporat Liviu Dragnea și tace?

Ludovic Orban: Dragnea nu are ce să ne spună acum, orice ar spune l-ar învinovăți, întrucât, repet, gravele violențe din Piața Victoriei nu pot comporta o justificare, nu există așa ceva, în pofida tuturor minciunilor lansate de propaganda mediatică a PSD-ALDE. Acum, Dragnea stă pitit și tace. Dacă vă amintiți, Liviu Dragnea a vorbit  cu zi înaintea mitingului, când s-a referit în mod explicit la posibilitatea declanșării unor violențe în Piața Victoriei și apoi a anunțat că forțele de ordine sunt pregătite. Cât de pregătiți erau cu adevărat jandarmii, românii pașnici au simțit-o pe propria lor piele, cu vârf și îndesat. Interviul acordat de Liviu Dragnea cu doar o zi înaintea agresiunilor comise de Jandarmerie arată premeditarea incidentelor.

Reporter: Este infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea marele responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat pe 10 august în Piața Victoriei?  

Ludovic Orban: Prefectul Speranța Clișeru este personajul care și-a asumat, prin semnătură, intervenția violentă din Piața Victoriei. Aparent, dânsa este responsabila, însă ancheta procurorilor trebuie să mergă mult, mult mai sus. Este clar că decizia dispersării Pieței Victoria a venit de la vârful puterii, chiar de la Liviu Dragnea, iar ministrul Internelor, Carmen Dan, a îndeplinit o directivă care, la final, a ajuns sub penița Speranței Clișeru. Repet: ancheta trebuie să mergă până la vârf pentru a-i depista pe toți responsabilii politici ai măcelului din 10 august!

Reporter: Cât de responsabil pentru violențe este aliatul lui Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, șeful ALDE, cea de-a doua forță a guvernării?

Ludovic Orban: Este foarte responsabil! Acest  individ care atacă în permanență Justiția e partenerul de guvernare al lui Dragnea, nu are cum să se sustragă răspunderii! Ori măcelul a avut loc chiar în fața Guvernului și pe străzile aferente.

 

 

2 comentarii la “Orban, ACUZAȚII fără perdea: Dragnea a DECIS reprimarea violentă a mitingului din 10 august! EXCLUSIV INTERVIU

  1. Guvernul Romaniei si Jandarmeria Romana trebuie sa depuna plangere penala impotriva persoanelor care au instigat la ura si violenta timp de 2 luni de zile, premergatoare mitingului, in mass-media romaneasca:jurnalisti, politicieni si persoane private in mediul on-line dar si impotriva teroristilor de gherila urbana care i-au vatamat corporal pe jandarmi atacandu-i pe acestia cu bucati de bordura, bare metalice, sticle incendiare si pungi cu fecale. De asemenea tot Guvernul si Jandarmeria trebuie sa depuna plangere penala impotriva conducerii SRI s-a Parchetului General pentru ca aceste 2 institutii platite cu bani foarte, foarte, foarte multi din banii publici nu au luat nici o masura pentru a opri propaganda care s-a rostogolit in mass-media romaneasca timp de 2 luni prin care cetatenii erau indemnati sa participle la mitingul respective si sa comita fapte de violenta asupra jandarmilor. Cu atat mai mult cu cat chiar entitati de presa ce se afla sub umbrela SRI recte: ziare.com, hotnews, gandul, realitatea, tv, digi24 si pro.tv au facut propaganda desantata pentru ca cetatenii sa participe la miting si sa ia cu asalt Cladirea Guvernului. SRI si Parchetul General comportandu-se in fapt ca si cum ar face parte din grupul de crima organizata care a instigat la crima s-a comis violente din Piata Victoriei. Ba mai mult de atata, Parchetul General la directiva expresa si dictatatoriala a Furherul Johannis Wiermer a deschis dosar penal Jandarmeriei Romane acuzand-o de violente in schimb necercetand pe adevaratii faptuitor ai faptelor de violenta comise la acest miting, in speta teoristii de gherila urbana care i-au atacat pe jandarmii trimisi sa apere Cladirea Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *