Skip to content
Politică

Orban, amenințare către Zgonea: PNL va sesiza Comisia juridică!

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Ludovic Orban, a anunţat că PNL va sesiza Comisia juridică, motivând că preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a încălcat Regulamentul în conducerea şedinţei în care a fost luată în discuţie legea demnităţii.

Citește și: Scandal la Camera Deputaților pe tema legii defăimării

Citește și: Parlamentarii nu au ajuns la nicio concluzie privind legea demnității. Ce propune Zgonea

„Pe procedură vă anunţ că vom sesiza Comisia de disciplină şi imunităţi (Comisia juridică de disciplină şi imunităţi – n.r.) privitor la încălcarea sistematică a domnului preşedinte Zgonea a Regulamentului Camerei Deputaţilor în conducerea şedinţei. Domnule preşedinte, de la începutul acestei şedinţe a plenului Camerei Deputaţilor am asistat cum încălcaţi sistematic Regulamentul Camerei. Aţi întârziat la începerea şedinţei, aţi tras de timp până la venirea şefului dvs de partid, v-aţi dat cuvântul şi aţi vorbit cinci minute jumătate, deşi intervenţiile pe procedură sunt limitate”, a spus Orban în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit agerpres.ro.

În același timp, Orban a atras atenţia că Valeriu Zgonea trebuia să îl trateze pe Liviu Dragnea ca simplu deputat.

„L-aţi lăsat pe domnul Dragnea să vorbească şase minute nu pe procedură, ci pe fondul proiectului de lege, permiţându-i la punctul de procedură să ţină discursuri politice. Vă atrag atenţia: suntem în Parlament, Camera Deputaţilor, nu suntem la o şedinţă a PSD în care dvs să vă trataţi şeful de partid ca şef de partid. Trebuia să îl trataţi ca simplu deputat, să respectaţi Regulamentul şi în privinţa lui, şi în privinţa dvs. De asemenea, am să îi dau un răspuns domnului Dragnea: suntem intoleranţi faţă de cei care calcă sistematic în picioare Regulamentul Camerei Deputaţilor, bunul simţ şi care nu îi respectă pe colegi atunci când abuzează de faptul că sunt la conducerea acestei Camere”, a susţinut Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că nu are voie să scoată din proprie iniţiativă de pe ordinea de zi un proiect de lege.

„Preşedintele Camerei şi niciun membru al acestei Camere, cu excepţia unui lider de grup, nu are voie să ceară şi să scoată el, din proprie iniţiativă, de pe ordinea de zi un proiect de lege aprobat în proiectul ordinii de azi de către Comitetul liderilor şi Biroul permanent. Nici preşedintele Camerei, nici preşedintele de şedinţă. Preşedintele Camerei are o singură obligaţie: să ceară membrilor Camerei să respecte legea. Şi cum poate să scoată un proiect de lege de pe ordinea de zi? Scrie în Regulament. Dacă eu scoteam un proiect de lege pentru că voiam eu, atunci încălcam Regulamentul, dar se pare că unii nu citesc, atunci eram supus sancţiunii Comisiei juridice pentru că eu voiam să scot de pe ordinea de zi fără aprobarea plenului , care este suveran, un proiect de lege”, a explicat Zgonea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *