Skip to content
Politică

Orban, angajat la o firmă abonată la banii statului. Posibil conflict de interese? DOCUMENT EXCLUSIV

catavencii.ro

Așa cum am anunțat, redacția PSnews.ro vine astăzi cu noi informații susținute de documente, legate de firma la care liderul Partidului Național Liberal este angajat.

CITIȚI ȘI: Orban, angajat part-time la o firmă de construcții. Conexiuni interesante EXCLUSIV

Amintim că, potrivit informațiilor PSnews.ro, Ludovic Orban figurează ca angajat, cu un contract de muncă part-time, încă din data de 20.12.2017 la SC Revicond Canaltech SRL, renumită  în sfera companiilor ce au obținut contracte cu statul. Concret: Orban este plătit de o firmă care ia bani de la stat și care – mai mai mult – încasează bani de la primării și județe conduse de liberali. Posibil conflict de interese?

Cine este Revicond Canaltech?

Așa cum reiese din documentul atașat obținut de PSnews.ro de la Registrul Comerțului (disponibil AICI), societatea specializată în lucrări de constructii și înființată în 2011 este din județul Mureș, are 29 de angajați și este administrată de afaceristul Boca Daniel Ioan, apropiat al lui Ludovic Orban, cunoscut în sfera celor mai influente business-uri din România.

Partea interesantă, însă, este că respectiva societate și-a făcut deja un nume în sfera companiilor ce au obținut contracte cu statul și conține în acționariat compania SMT ROHRTECHNIK SRL (o firmă de foraj şi sondaj pentru construcţii deținută de același Boca) și pe cunoscutul om de afaceri GHANEM SAID, cetăţean italian, născut în Liban, cu reşedinţa în Timişoara, despre care o să vă vorbim într-un episod viitor.

Alt document obținut de către PSnews.ro de la Registrul Comerțului (disponibil AICI) arată că afaceristul Boca (cel din dreapta imaginii de mai jos; sursa foto: Ziarul Unirea) este administrator și al:

– BREXXON DDS S.A, o firmă de foraj si sondaj pentru constructii

-ROMTUNEL SRL, care se ocupă cu lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor

– SMART FOTOVOLTAIC ENERGY SRL, producție de energie electrică

-SMT ROHRTECHNIK SRL (37150589 – J26/329/2017), lucrări de construcție a proiectelor utilitare pentru fluide

-CALA-CENTRUL DE TEHNOLOGII FARA SAPATURA S.A. (1272178 – J26/733/1991), lucrari de foraj si sondaj pentru constructii

-CON TECH SRL (14238658 – J26/739/2001)

-ESTTUB SRL (1272062 – J26/1413/1991), costructia de poduri si tuneluri

-FABRO SA (16534064 – J26/1034/2004)

-MEGADRILL SRL (25956114 – J26/788/2009)

-SMART ENERGY POWER SRL (30865438 – J40/12826/2012), producție de energie electrica

-SMART FOTOVOLTAIC ENERGY SRL (30865314 – J40/12825/2012), producție de energie electrică

-U & W CONSTRUCT SA (15639771 – J26/974/2003)

Firma la care este angajat Orban, abonată la contracte cu statul

Conform Sursazilei.ro, SC Revicond Canaltech a derulat, însă, doar în ultimii doi ani, contracte cu autorități publice și companii de stat. Toate, adjudecate prin atribuire directă. Concret: pe lista clienților Revicond Canaltech se înscriu Autoritatea Națională a Rezervelor de Stat (un contract în valoare de peste 57.600 de euro, atribuit direct pe 29 august anul trecut), Societatea Națională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaș (un contract în valoare de aproape 40.000 de euro, atribuit pe 2 martie anul acesta), dar și Compania de Apă Arad SA (aflată în subordinea Consiliului Județean Arad, condus de Iustin – Arghir Cionca, până în 2012 deputat PDL). La Arad, Revicond Canaltech a obținut un contract în valoare de peste 130.000 de euro fără TVA. Tot fără licitație..

Suplimentar, față de cele precizate de Sursazilei, amintim că actualul director general al Transgaz este Ion Sterian, care a candidat la alegerile locale din 2008 din partea PNL, însă fără succes. Același Sterian a fost de demis de către Emil Boc din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, condus de Elena Udrea.
Daniel Boca și contractele pe bani publici cu zona PNL-PDL

Înainte de încheiere, trebuie să precizăm că omul de afaceri Daniel Boca mai apare ca administrator / administrator special al companiei SC Brexxon DDS SA (fostă SC CALA S.A), pe care am amintit-o mai sus. Ei bine, această societate este una cunoscută presei locale. De exemplu, în octombrie 2015, ziarul Unirea scria AICI despre contractul vizând lucrări de subtraversare a râului Mureş obținut de către compania menționată. Și atunci – în legislatura 2012-2016 -, și acum, CJ Alba este condus de către PNL-istul (fost PDL-ist) Ion Dumitrel; altfel spus, unul dintre subordonații de partid ai lui Ludovic Orban.

Cu alte cuvinte, vedem cum Orban este angajat – cel puțin în acte – la un afacerist conectat la bugetul public (fie el și local). Amintim că același Ludovic Orban este una dintre vocile care s-au pronunțat cel mai puternic împotriva ideii ca politicienii să facă afaceri cu statul.

Precizăm că PSnews.ro a luat încercat să ia legătura din nou cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, însă, acesta este de negăsit.

În egală măsură, am încercat să luăm legătura și cu firma la care șeful PNL lucrează în prezent. Astfel, la unicul număr de telefon disponibil pe site ne-a răspuns un domn care s-a recomandat Marius Saxon, director de producție al Revicond HDD. ”Nu știu despre așa ceva. În primul rând, nu cred că este adevărat ceea ce știți dumneavoastră”, ne-a declarat acesta. Potrivit documentelor prezentate, Marius Saxon a fost administrator al SC Revicond Canaltech SRL.

Vom reveni mâine, 19 aprilie, cu un nou episod despre încrengăturile de pe filiera libaneză. Până atunci, vă arătăm încrengăturile de afaceri ale lui Daniel Ioan Boca, așa cum reies ele din informațiile de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).

 

6 comentarii la “Orban, angajat la o firmă abonată la banii statului. Posibil conflict de interese? DOCUMENT EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *