Skip to content
Alegeri Politică

Orban anunţă că distribuirea materialelor pentru votare continuă în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a participat, sâmbătă, la şedinţa Comisiei tehnice pentru organizarea alegerilor şi a spus că ”lucrurile stau bine”. Prim-ministrul a precizat că toate secţiile de votare au asigurată paza, la fel fiind asigurată paza tuturor transporturilor speciale cu materiale necesare votării. Orban a anunţat că în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti continuă acţiunea de distribuire a materialelor, în restul ţării procesul fiind încheiat, potrivit news.ro.

”Am participat personal la şedinţa Comisiei tehnice de la nivelul MAI privitoare la pregătirea alegerilor de mâine. Din punctul nostru de vedere lucrurile stau bine. Pentru asigurarea ceor peste 18.000 de secţii de votare sunt mobilizate efective de peste 37.000 de angajaţi MAI din toate armele”, a anunţat, sâmbătă după-amiază, premierul Ludovic Orban.

Acesta a precizat că este asigurată paza la toate secţiile de votare, dar şi pentru toate transporturile privitoare la materialele electorale.

”La momentul şedinţei, încă nu era finalizat procesul de distribuire a meterialelor pentru votare, acţiunea continuând în opt judeţe şi în municipiul Bucureşti”, a mai anunţat Orban.

Acesta a spus, însă, că operaţiunea se va finaliza la imp, iar între orele 18 şi 20 se vor constitui birourile electorale ale secţiilor de votare.

De asemenea, Orban a cerut tuturor managerilor de spitale din ţară să se asigure că persoanele internate pot vota, dacă îşi doresc acest lucru, prin trimiterea cererilor pentru urna mobilă.

”În linii mari, lucrurile mi se par foarte bine pregătite. Oamenii sunt la post şi pregătiţi să-şi facă datoria”, a mai spus Orban.

În ţară, procesul electoral se va descfăşura duminică, între orele 7 şi 21, cu posibilitatea de prelungire până la 23.59, dacă sunt cozi.

Ăeste 18,2 milioane de alegători sunt aşteptaţi să-şi exprime opţiunea electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *