Skip to content
Politică

Orban anunţă că după semnarea contractului pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată dintre Braşov şi Sighişoara, distanţa între cele două oraşe va putea fi parcursă în 45 de minute

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi seară, după semnarea contractului pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată dintre Apaţa şi Caţa, că după finalizarea lucrărilor distanţa dintre Braşov şi Sighişoara va putea fi parcursă în 45 de minute, faţă de trei ore, în prezent.

Premierul Ludovic Orban a participat, marţi seară, la semnarea contractului pentru reabilitarea liniei de cale ferată Braşov-Simeria, componentă a Coridorului Rin-Dunăre, pentru circulaţia cu viteza maximă de 160km/h, secţiunea Braşov-Sighişoara, subsecţiunea 2 Apaţa-Caţa.

Este tronsonul din mijloc de pe traseul Braşov-Sighişoara. Astăzi, între Braşov şi Sighişoara, pe 120 şi ceva de kilometri, timpul de parcurgere a acestui traseu este de peste 3 ore, trei ore jumate, uneori se fac şi patru ore.

La finalul lucrărilor, şi am semnat contractul de construcţie, toate cele trei tronsoane între Braşov şi Sighişoara sunt în faza de construcţie, pe primele două s-a emis ordin de începere a lucrărilor şi contractul semnat acuma în curând vor începe lucrările.

Ca urmare a acestei investiţii importante, viteza de deplasare între Braşov şi Sighişoara se va reduce la 45 de minute”, a afirmat Orban, vorbind despre acest proiect la evenimentul de prezentare a programului politic al PNL Bucureşti „Împreună construim noul Bucureşti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *