Skip to content
Sănătate

Orban anunţă că medicul Ioan Cătălin Denciu este în Belgia şi este în tratament

Ludovic Orban Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a anunţat ă medicul Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incediul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ este în Belgia, la Spitalul Militar Regina Astrid, i-a fost evaluată starea de sănătate şi este sub tratament. Şeful Executivului a rugat jurnaliştii să nu mai „bombardeze” cu solicitări medicii belgieni, precizând că Guvernul va transmite toate informaţiile despre starea de sănătate a doctorului Denciu.

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la spitalul militar Regina Astrid din Belgia. A fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate şi este în tratament. Am o rugăminte către mass-media: nu mai sunaţi direct la spital, la secţia respectivă, la centrul pentru azi, pentru că imediat prietenii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament al jurnalistilor din România. Suntem la curent cu starea de sănătate a medicului erou. Când avem informaţii relevante le vom pune la dispoziţie. E îngrijit în cele mai bune condiţii, pentru că spitalul este unul care are cele mai înalte standarde privind tratatea marilor arşi”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă într-o conferinţă de presă după după participarea la şedinţa organizată la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Premierul a adăugat că a solicitat din nou susţinerea din partea tuturor factorilor implicaţi să susţină puternic ancheta efectuată de Parchetul General privind incendiul de la SJU Neamţ.

„În cursul dimineţii la ora 10.00 am avut o întrevedere cu domnii miniştri Marcel Vela, Nelu Tătaru, şeful DSU Raed Arafat, alţi factori responsabili implicaţi în situaţie, în urma tragediei de la Neamţ. Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamţ. Am solicitat din nou o mobilizare suplimentară pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitră pe care le-am dispus, atât cele la nivel naţional, cât şi cele la nivel local. Am solicitat mobilizarea suplimentară a resurselor umane, pentru a sprijini direcţiile de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă care sunt puse la grea încercare”, a completat Orban.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *